close

Δροσιστείτε με home made παγωτά

Πανεύκολη βασική συνταγή με γεύση βανίλια


Υλικά:

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες

Ελάχιστο αλάτι

Βανίλια

½ κιλό κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

1.Αναμιγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το φρέσκο και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.

2.Το βάζουμε στη κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει.

3.Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

4.Βγάζουμε το παγωμένο γάλα από τη κατάψυξη, το κομματιάζουμε όσο μπορούμε, το χτυπάμε με το μιξεράκι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

5.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος, ή σε φόρμα και το βάζουμε στη κατάψυξη μέχρι να μισοπήξει.

6.Το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε για να σπάσουμε τυχόν κρυστάλλους που έχουν δημιουργηθεί και το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη.

Παγωτό πραλίνα

 


Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού. Όταν φτάσουμε στο στάδιο 6, προσθέτουμε αμύγδαλα πραλίνα.

ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΠΡΑΛΙΝΑ

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά λευκά

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βούτυρο

? κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση:

1.Σε ένα τηγανάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Όταν η ζάχαρη λειώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε μέχρι το σιρόπι να πήξει και να πάρει ξανθό σκούρο χρώμα.

2.Προσθέτουμε το βούτυρο και τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μεταλλική πιατέλα. Αν δεν έχουμε μεταλλική πιατέλα, χρησιμοποιούμε μεταλλικό ταψί.

3.Όταν κρυώσει, το σπάμε σε μικρά κομμάτια, ή το τρίβουμε στο μπλέντερ, ή το ξεχωρίζουμε αμύγδαλο-αμύγδαλο, ανάλογα σε τη μορφή μας αρέσει μέσα στο παγωτό.

4.Ρίχνουμε την πραλίνα μέσα στο παγωτό που βρίσκεται στο στάδιο 6, ανακατεύουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη.

Παγωτό σοκολάτα


Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας, 125γραμμ. κουβερτούρα λειωμένη στο φρέσκο γάλα.

Παγωτό μόκα


Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας, 4 κουταλάκια Nes cafe στο φρέσκο γάλα.

Παγωτό φράουλα


Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας μαζί με το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και 2 φλιτζάνια του τσαγιού πολτοποιημένες φρέσκες φράουλες στο μπλέντερ με ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.

Παγωτό βερίκοκο

Ακολουθούμε τις οδηγίες για τη βασική συνταγή παγωτού, προσθέτοντας μαζί με το ζαχαρούχο και το φρέσκο γάλα και 2 φλιτζάνια του τσαγιού πολτοποιημένα βερίκοκα στο μπλέντερ με ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη.

Ανθή Λαμπίρη

 


INSTAGRAM FEED