Το καλοκαίρι έφθασε! Χαρείτε το!

Το καλοκαίρι έφθασε! Χαρείτε το!

Το καλοκαίρι θα μπορούσα να πω, πως είναι κάτι παραπάνω από μία απλή εποχή του χρόνου. Είναι ιδεολογία, είναι ψυχολογία. Είναι όλα εκείνα που σε κάνουν να το νοσταλγείς.  Όλες εκείνες οι ιστορίες που θέλεις να θυμάσαι και να νιώθεις μία φλόγα στην καρδιά!

Το καλοκαίρι είναι η αλμύρα της θάλασσας στο κορμί μας, σγουρά μαλλιά, κοχύλια σε κάθε ξεχασμένο τσαντάκι, ήλιος, πατημασιές στην άμμο και έρωτες !

To καλοκαίρι είναι μία περίοδος ξεγνοιασιάς. Και αυτό πολλοί το ξεχνούν. Υπάρχει για να μας ξεκουράζει με τα όμορφα και κατακόκκινα ηλιοβασιλέματα του. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει να το απολαμβάνουμε…κάθε στιγμή, κάθε ώρα !

Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο!

Κανονίστε τις διακοπές σας δίχως άγχος . Και όταν εκείνη η ημέρα φτάσειι, κάντε ό,τι σας ευχαριστεί. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το καλοκαίρι είναι ψυχολογία. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να απολαύσει την κάθε στιγμή. Αγκαλιάστε τον σύντροφό σας την ώρα που τρώτε παγωτό και κάνετε μία βόλτα. Πείτε του πόσο τον αγαπάτε και πόσο όμορφα περνάτε μαζί του! Ποιος δεν νοσταλγεί εκείνα τα χρόνια , τα γεμάτα βουτιές και ξεγνοιασιά; Παίξτε με τα παιδιά σας στη θάλασσα! Κάντε μακροβούτια και κάστρα στην άμμο. Πιείτε ένα κοκτέιλ. Ή και ένα δεύτερο. Κάντε πράγματα τα οποία σας «γεμίζουν», πάντα όμως θέτοντας όρια, για να σας είναι ευχάριστο.

Κανονίστε διακοπές, χωρίς απαραίτητα να ξοδέψετε μία περιουσία!

Καλό θα είναι να  είστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να απογοητεύεστε. Αν για παράδειγμα, επιλέξατε ένα χαμηλού κόστους δωμάτιο για την διαμονή σας, αυτό δεν κάνει αυτόματα τις διακοπές σας άσχημες! Πάρτε τον σύντροφο σας από το χέρι και απολαύστε στο μικρό μπαλκονάκι τον αέρα να φυσά και να σας δροσίζει. Ξοδέψτε χρήματα σε πράγματα που θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με τους ανθρώπους που έχετε κοντά σας. Και πιστέψτε με, μία βόλτα στην παραλία με τον άνθρωπο που αγαπάτε, κοιτάζοντας την θάλασσα και ακούγοντας τα κύματα, προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση από ένα ακριβό δωμάτιο!

Μην ανησυχείς για την εμφάνισή σου!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του και η κοιλίτσα σου; Αρχίζεις να «τιμωρείς» τον εαυτό με εξαντλητικές δίαιτες λίγο πριν τις διακοπές; ΟΧΙ!! Το φετινό καλοκαίρι, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι και αγάπησε το σώμα σου. Αγάπησε αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη με όλες τις ατέλειες και τις καμπύλες σου! Βρες ένα μαγιό που να σε κολακεύει και ένα καπέλο να σε προστατεύει από τον καυτό ήλιο! Αμέσως η εικόνα σου θα γίνει πιο όμορφη.

Βρες παρέα για τις διακοπές σου, που..να σου ταιριάζει!

Οι διακοπές είναι μία περίοδος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, καλό θα είναι να επιλέξετε τους ανθρώπους που θα περάσετε μαζί τους τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις. Και τι εννοώ; Να διαλέξετε άτομα με τα οποία νιώθετε όμορφα, άνετα! Άτομα με τα οποία υπάρχει επικοινωνία και μπορείτε να συνεννοηθείτε για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε. Προσπαθήστε να κάνετε υποχωρήσεις , μέχρι το σημείο που να νιώθετε καλά , χωρίς να πιέζεστε! Αποφύγετε καβγάδες και διαφωνίες… Pεράστε υπέροχα και αφήστε τις κακές σκέψεις πίσω στην πόλη.

Ξεκουραστείτε, απολαύστε την θάλασσα και τον ήλιο (πάντα φορώντας αντιηλιακό!) και διώξτε από το μυαλό σας ό,τι σας απασχολεί. Δώστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να αποβάλλει οτιδήποτε τον φορτώνει και αφήστε τον γεμίσει με ενέργεια και ευτυχία!