close

Μόλις γέννησες; Άκου το ένστικτό σου και όλα θα πάνε καλά!

Τα παιδιά δεν έρχονται με βιβλίο οδηγιών. Όσες ιστορίες και αν ακούσεις, όσες συμβουλές και αν σου δώσουν κανείς δε σε προετοιμάζει για αυτό που θα ακολουθήσει!

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια περίοδος που όταν όλα βαίνουν καλώς απολαμβάνεις τη φροντίδα και την προσοχή όλων. Περφέρεσαι καμαρώνοντας για την ολοένα και πιο φουσκωμένη κοιλίτσα σου και όλοι θαυμάζουν την λάμψη που αποπνέεις.

Η στιγμή της γέννησης είναι και αυτή συγκλονιστική γιατί αντικρύζεις το απόλυτο άλλο μισό σου, την απόλυτη αγάπη και προτεραιότητα σου. Στο μαιευτήριο όλοι σπεύδουν να σε επισκεφτούν με δωράκια για το μικρό θησαυρό σου. Και ύστερα έρχεται η ώρα της επιστροφής στο σπίτι…

Πάει η λάμψη σου, τι λάμψη δηλαδή… το στήθος σου πονάει, στάζουν γάλατα απο παντού, οι ορμόνες σου είναι στο πικ και αν είσαι τυχερή η μαστίτιδα σου έχει χτυπήσει την πόρτα.

Ύπνος;  Όλοι στο έλεγαν ότι δεν θα κοιμάσαι αλλά σαν να μην μπορούσες να συγκρτατήσεις αυτή την πληροφορία τότε. Αν αποφάσισες να θηλάσεις το μικρό σου τότε θα ανακαλύψεις ότι τα ξενύχτια που έκανες φοιτήτρια ήταν piece of cake και αν τότε λικνυζόσουν με σουξεδάκια της εποχής τώρα το «Ελεφαντάκι» του Δεληβοριά θα λιώσει το cd player σου!

Και ο μπαμπάς; Α ναι ο μπαμπάς… ώρες – ώρες τον ξεχνάς. Βλέπεις εκείνος επιστρέφει στη δουλειά και δείχνει υπερήφανα της φωτογραφιές του μωρού σας.  Εσύ πάλι έχεις την άδεια λοχείας και πριν καλά καλα περάσουν καμιά δεκαπενταριά ημέρες θα ήθελες ένα 5 ωράκι να πεταχτείς στο γραφείο. Να ντυθείς και να μιλήσεις με κάποιον που δε κάνει αγκού και θέλει πάλι να θηλάσει… Αλλά όχι… Θα δείς όλες της εκπομπές που βλέπει και η μαμά σου στην tv και θα περιοριστείς στο μοτίβο σαλόνι-κουζίνα-μπάνιο και θηλασμός-νάνι-άλλαγμα.

Αλλά εντάξει δεν είναι και όλα τόσο κουραστικά όσο στα περιγράφω απλά κάθε αρχή και δύσκολη… Ο καιρός περνάει και τα πας μια χαρά και τελικά δε τις χρειαζόσουν τις οδήγίες γιατί είχες κάτι άλλο πιό σημαντικό… το ένστικτο σου! Ε, καλά και κάτι τόμους που διάβασες πριν γεννήσεις… και τον παιδιάτρο σου.. και τη φίλη σου που είχε γεννήσει πριν από σένα.

Κάθε νέα μαμά έχει ανάγκη λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στον νέο ρόλο που όλες με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά αποδεχόμαστε, και πέρα από λίγο χρόνο χρειαζόμαστε και τον μπαμπά να μας βοηθάει όσο μπορεί, χρειαζόμαστε τους γύρω μας να κάνουν ένα βήμα πίσω και να μας αφήσουν να είμαστε οι γονείς που θέλουμε.

Και σίγουρα δεν θέλουμε υποδείξεις, σίγουρα δεν θέλουμε να ακούμε για μωρά που δεν κλαίνε και κοιμούνται όλοι νύχτα στην κούνια τους (biggest lie ever!) και σίγουρα και πάνω απ’ όλα θέλουμε προσπέκτους από delivery!

 


Όταν αποφάσισα να σπουδάσω Διεθνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά στόχος μου ήταν να αλλάξω το κόσμο, χρειάστηκα λίγο καιρό για να καταλάβω πως για να αλλάξει ο κόσμος αρκεί να αλλάξουμε εμείς. Η πορεία της ζωής με έφερε στη ναυτιλία και ενώ ήδη δούλευα αρκετά χρόνια στον κλάδο αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Μεταπτυχιακό τμήμα των Ναυτιλιακών πάλι στον Πειραιά αφού το λιμάνι για μένα συνδέεται με τα ταξίδια που τόσο αγαπώ.Μου αρέσει η μόδα, το beauty και όλα τα girly θέματα. Ακολουθώ πάντα το ένστικτο μου και όσοι με ξέρουν καλά με βρίσκουν υπερβολικά αισιόδοξη. Είμαι μαμά μιας μικρής χάρη στην οποία ανακάλυψα ότι η πιο όμορφη λέξη στον κόσμο είναι η «ενσυναίσθηση».

INSTAGRAM FEED