Σήμερα και κάθε μέρα φρόντιζε τον εαυτό σου

Σήμερα και κάθε μέρα φρόντιζε τον εαυτό σου

Ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου είσαι ΕΣΥ!

Κάθε μέρα είναι διαφορετική, αλλά ένα παραμένει ίδιο: Ξεχνάμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Πόσες φορές έχει συμβεί να σκεφτόμαστε ή και να λέμε: «Κουράστηκα πια, πρέπει κοιτάξω και εμένα λίγο. Κάθε μέρα φροντίζω τους άλλους, τον άντρα μου, τα  παιδιά μου, τη δουλειά μου, τους γονείς μου, αλλά με εμένα τι γίνεται;

Πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Οι άνθρωποι γύρω μας, η οικογένεια μας, οι φίλοι μας, ο σύντροφός μας συμπληρώνουν τη ζωή μας για να την κάνουν ΑΚΟΜΑ καλύτερη. Προϋπόθεση; Να αισθανόμαστε ήδη χαρούμενοι και ικανοποιημένοι από  τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας.

Πώς θα συμβεί αυτό;

Αν δώσουμε ΕΜΕΙΣ τον χρόνο στον εαυτό μας για να απολαύσει την παρέα των φίλων μας, αν δώσουμε εμείς το χρόνο στον εαυτό μας να φορέσουμε άνετα παπούτσια και να πάμε μια βόλτα που τόσο καιρό λαχταράμε αλλά δεν την κάναμε ακόμα, αν δώσουμε εμείς τον χρόνο στον εαυτό μας καθημερινά για να ακούμε λίγο τη μουσική που μας αρέσει, ή να διαβάσουμε το βιβλίο μας που αφήσαμε στη μέση, αν συνειδητά αποφασίσουμε, ότι μας αξίζει να αφιερώνουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 30 τουλάχιστον λεπτά  για τον εαυτό μας κάνοντας αυτό που μας δίνει χαρά και ικανοποίηση!

Θυμηθείτε ότι η κάθε ημέρα μπορεί να γίνει διαφορετική αν ΕΜΕΙΣ επιλέξουμε να την κάνουμε διαφορετική!

Και αν το «κάθε μέρα» φαίνεται δύσκολο, τότε ακόμα και μέρα παρά μέρα διαθέτοντας λίγο χρόνο αποκλειστικά για τον εαυτό μας αρκεί για να μας δώσει την ευεξία που χρειαζόμαστε και δικαιούμαστε για να νιώθουμε την ισορροπία του δίνω-παίρνω για να πάψουμε να νιώθουμε ότι η ζωή γυρίζει μόνο γύρω από τους άλλους.

Ό,τι και αν συμβαίνει στη ζωή μας το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε ότι προτεραιότητα πρέπει να δίνουμε πάντα στον εαυτό μας. Γιατί μόνο έτσι θα νιώθουμε καλά, θα μπορούμε να έχουμε τις αντοχές για να τα βγάζουμε πέρα με τις δυσκολίες της καθημερινότητας και συγχρόνως να μεταδίδουμε στους γύρω μας τη θετική ενέργεια που εμείς δημιουργήσαμε!

Θεοδώρα Οδοντίδου