Υαλουρονικό οξύ, το ελιξίριο της νεότητας!

Υαλουρονικό οξύ, το ελιξίριο της νεότητας!

Είναι από τα πιο γνωστά συστατικά στη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το υαλουρονικό οξύ διεγείρει την κυτταρική ανανέωση, συμβάλλει στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και εξασφαλίζει πλούσια αντιοξειδωτική προστασία, αναχαιτίζοντας τις ολέθριες ελεύθερες ρίζες!

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, ένα μόριο το οποίο υπάρχει αυτούσιο στη φύση και αποτελεί δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι στην ουσία ένα φυσικό συστατικό του δέρματος, που συμβάλλει στην ενυδάτωση και την αντοχή του, παίζει ρόλο στην ανάπλαση και την επούλωσή, μεταφέρει πρωτεΐνες και δίνει στην επιδερμίδα την υγιή της όψη. Το υαλουρονικό οξύ όπως και τα μόρια ελαστίνης και κολλαγόνου παράγονται από τους ινοβλάστες. Με την πάροδο της ηλικίας οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και λιγοστεύουν σε αριθμό με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λεπτό, να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότητά του. Η απώλεια του υαλουρονικού οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένου, λεπτού και εύθραυστου δέρματος, με προδιάθεση στη δημιουργία ρυτίδων και χαλάρωσης.

Οι δράσεις του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα:

  1. Δεσμεύει την υγρασία, συγκεκριμένα συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό, άρα ενισχύει την ενυδάτωση.
  2. Αναπλάθει το δέρμα και αυξάνει την ελαστικότητα του.
  3. «Γεμίζει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.
  4. Είναι βασικός παράγοντας για την τόνωση και την προστασία του δέρματος.
  5. Μειώνει τα γονίδια των Metalloproteinases I & 3, που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών και την καταστροφή του DNA των κυττάρων.

 

Πώς χρησιμοποιείται:

Είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση πρωί και βράδυ. Θα το βρείτε σε μορφή serum, κρέμας αλλά και σε μάσκες.