8 tips για μια επιτυχημένη οντισιόν

8 tips για μια επιτυχημένη οντισιόν

Ετοιμάζεστε για οντισιόν και διακατέχεστε από άγχος όμως οι ακροάσεις χορού, και γενικότερα οι ακροάσεις, μπορεί να είναι τόσο αγχωτικές όσο το επιτρέψετε εσείς. Σας προτείνουμε  8 tips που θα σας βοηθήσουν να  νιώσετε πιο έτοιμοι και να αποβάλλετε ένα μέρος του άγχους σας

  1. Να είστε ξεκούραστοι, έχοντας αναπαυθεί και χαλαρώσει την προηγούμενη μέρα. Αποφύγετε την χρήση κινητού που μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή από τον στόχο σας.
  2. Μία ή δύο ώρες πριν την ακρόαση φάτε ένα ελαφρύ γεύμα, υγιεινό και θρεπτικό.
  3. Να είστε νωρίτερα στο μέρος διεξαγωγής της ακρόασης ώστε να έχετε χρόνο για ζέσταμα. Ορισμένες ακροάσεις, ιδιαίτερα για τα παιδιά, είναι δομημένες με προθέρμανση.
  4. Η εμφάνιση είναι το κλειδί. Βεβαιωθείτε ότι το ντύσιμο σας είναι κατάλληλο και νιώθετε άνετα με αυτό. Μια δεύτερη ενδυμασία είναι απαραίτητη. Όσον αφορά τα μαλλιά, προτιμότερο είναι ένα χτένισμα που θα αφήσει το πρόσωπο ελεύθερο και έτσι θα φαίνονται οι εκφράσεις του. Αν είναι ακρόαση μπαλέτου, θα έχετε αυστηρά κότσο στα μαλλιά.
  5. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι ένα βήμα μπρος. Είναι σημαντικό να είστε σε θέση ώστε να βλέπετε τον δάσκαλο.
  6. Ενημερωθείτε πλήρως για τα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας.
  7. Να είστε ευγενικοί από την αρχή ως το τέλος.
  8. Μην έχετε καμία προσδοκία. Η αναμονή της ακρόασης και έπειτα του αποτελέσματος, μπορεί να σας αγχώσει γι’ αυτό προσπαθήστε να έχετε καθαρό μυαλό. Σκεφτείτε ότι κάνετε αυτό που αγαπάτε. Δεν μπορείτε να χάσετε αυτό που δεν έχετε. Έτσι λοιπόν, χαλαρώστε και απολαύστε τη στιγμή που έχετε πάνω στη σκηνή.

Καλή επιτυχία