Οι 4 ιδανικές στιγμές για να πεις την ωμή αλήθεια!

Οι 4 ιδανικές στιγμές για να πεις την ωμή αλήθεια!

Το χαστούκι της σκληρής αλήθειας όλοι το έχουμε δοκιμάσει αλλά και το έχουμε δώσει, τις περισσότερες με αποτέλεσμα να χαλάσουν φιλίες χρόνων αλλά και στενές συγγενικές σχέσεις. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο να λες την αλήθεια αλλά και η στιγμή που διαλέγεις για να την ξεφουρνίσεις. Με άλλα λόγια αν δεν μιλήσεις εγκαίρως καλύτερα να μη μιλήσεις ποτέ!

Πότε όμως είναι η κατάλληλη στιγμή; Ιδού 4 χαρακτηριστικά παραδείγματα:

1: Μετά τον γάμο (Πολύ, πολύ μετά…)

Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι θα… σώσετε την ζωή της φίλης σας, αν την ώρα που δοκιμάζει τα νυφικά της παπούτσια της εκμυστηρευτείτε την σκέψη που σας στοιχειώνει από τη στιγμή που πήρατε το προσκλητήριο του γάμου της στα χέρια σας: ότι δηλαδή ο μέλλων σύζυγός της είναι ένας… τρίχας!

Εμείς λοιπόν, σας λέμε ότι το πιο πιθανό είναι να φύγετε με ένα παπούτσι (νυφικό) στο κεφάλι και να παρακολουθήσετε μήνες αργότερα (αν σας συγχωρήσει) τον γάμο σε dvd. Γιατί ο γάμος θα γίνει, απλά εσείς δεν θα είστε εκεί!

Αν λοιπόν, σαν καλή φίλη δεν κάνατε το καθήκον σας λέγοντας την άποψή σας από την αρχή της γνωριμίας του ζευγαριού, ή αν το κάνατε και πέσατε σε τοίχο, είναι μάταιο και οδυνηρό για τη φιλία σας να αποκαλύψετε τις σκέψεις σας λίγες μέρες πριν την τελετή. Αφήστε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Όταν η φίλη σας συνειδητοποιήσει (κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό) ότι ο Ιππότης που παντρεύτηκε είναι απλά ένας… τρίχας και σας ζητήσει τη γνώμη σας, τότε είναι η σωστή στιγμή για να πείτε την αλήθεια.

2: Πριν πιείτε την Μαργαρίτα που παραγγείλατε για να… πείτε την αλήθεια

Μοιάζει τόσο φανταστικό όταν το σκέφτεστε: θα πιείτε ένα-δυο (ή και τρία-τέσσερα…) ποτά και θα πείτε χύμα και τσουβαλάτα την γνώμη σας στην αναστατωμένη αδελφή σας που θέλει να χωρίσει τον σύζυγο και να παντρευτεί τον κατά δέκα χρόνια μικρότερο εραστή της, που γνώρισε πριν τρεις μήνες, μετακομίζοντας στο σπίτι του με τα δυο παιδιά της!

Όχι μόνο δεν είναι φανταστικό, αντιθέτως μπορεί να καταλήξει ιδιαίτερα τρομακτικό, απλά γιατί πίνοντας τα δυο, τρία ή τέσσερα κοκτέιλ αντί να είστε μία ψύχραιμη συμβουλάτορας θα γίνετε μια συναισθηματικά φορτισμένη… μεθυσμένη που δεν θα μπορεί να σταυρώσει επιχείρημα της προκοπής. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η υστερία προκαλεί πανικό και η αντίδραση της αδελφής σας θα είναι ανάλογη ή και χειρότερη.

Πριν λοιπόν, πιείτε την Μαργαρίτα και εφόσον δεν θέλετε να μείνετε… χωρίς οικογένεια, πείτε στην αδελφή σας ψύχραιμα και με επιχειρήματα την γνώμη σας για το «σάλτο μορτάλε» που θέλει να κάνει και αφήστε τις Μαργαρίτες για μετά. Άλλωστε, αν δεν την πείσετε θα τις χρειαστείτε!

3: Όταν έχετε κάνει ακριβώς το ίδιο αλλά με χειρότερα αποτελέσματα!

Αυτό αφορά κουρέματα, ρούχα, αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών και όλες αυτές τις (λεγόμενες) λεπτομέρειες που παρόλα αυτά μπορούν εύκολα να καταστρέψουν φιλίες και σχέσεις χρόνων!

Θέλετε αποδείξεις; Δοκιμάστε να πείτε στην κολλητή σας που σπαράζει από το κλάμα κοιτώντας τον εαυτό της στον καθρέφτη, ότι το καροτί χρώμα που επέλεξε για τα μαλλιά της σε συνδυασμό με το σκούρο δέρμα της την κάνουν να δείχνει ότι είναι από τα… Νησιά του Σολομώντα (πληροφοριακά να σας πούμε ότι οι κάτοικοι αυτών των νησιών στον Ειρηνικό Ωκεανό έχουν το πιο σκούρο δέρμα που συνδυάζεται με φυσικά ξανθά μαλλιά!). Αν η φίλη σας μετά από αυτό σας ξαναμιλήσει… γράψτε μας, γιατί η περίπτωσή σας θα αξίζει δημοσίευση!

Αν όμως της εμφανίσετε την δική σας φωτογραφία με καροτί μαλλιά (όλες την έχουμε πατήσει με αυτό το χρώμα, γιατί είναι τόσο ωραίο το άτιμο αλλά ταιριάζει σε τόσο λίγες!) και της πείτε «υπάρχουν και χειρότερα καλή μου. Κοίτα εδώ» τότε ο στόχος επετεύχθη: και εσείς είπατε την αλήθεια και δεν χάσατε την φίλη σας!

4: Όταν νιώσετε ότι ξύπνησε μέσα σας η… Χριστίνα Λαμπίρη!

Για όλα υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος και αυτό στην ειλικρίνεια -πιστέψτε μας- παίζει σπουδαίο ρόλο. Όπως λοιπόν, οι πετυχημένοι άνθρωποι της τηλεόρασης, που ξέρουν να χειρίζονται τον λόγο, μπορούν και κάνουν τις πιο σκληρές ερωτήσεις με πολύ ευγενικό τρόπο και χαμογελώντας πολύ γλυκά στον συνομιλητή τους, έτσι κι εσείς μπορείτε να ξεστομίσετε την πιο δύσκολη αλήθεια αρκεί να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο.

Μη πείτε «θα σε απολύσουν», αλλά πείτε «είδα το όνομά σου στη λίστα εκείνων που είναι προς απόλυση στο γραφείο του αφεντικού». Μην πείτε «ο άντρας σου σε κερατώνει», αλλά πείτε «είδα προχθές τον Γιώργο στο μπαρ με μια ξανθιά κοπέλα. Είναι συνάδελφός του;»… Όπως και να έχει η πληροφορία ελήφθη και είναι στο χέρι της φίλης σας πώς θα χειριστεί το πρόβλημά της.

Ελπίδα Δεδεμάδη