Saturday night για γονείς

Saturday night για γονείς

Αχ αυτά τα σαββατόβραδα…

Τι θα κάνεις; Θα βγείς; Μπα για ‘κανα χαλαρό ποτάκι… Ίσως πάμε Ρέμο… Εμείς λέμε να πάμε για ‘κανα φαϊ, ίσως ταϋλανδέζικο… Εσείς Ουρανία; Παγώνω, χαμογελάω και απαντάω… Εμείς είμαστε καλεσμένοι σε ένα παιδικό πάρτυ (βαθιά ανάσα) σε παιδότοπο. Ουαουυ θα περάσετε τέλεια (απάντηση απο συνάδελφο χωρίς παιδιά), Βλέμμα συμπόνιας (απο συνάδελφο με παιδιά).

Θυμάσαι εκείνα τα σαββατόβραδα φίλη μάνα που ετοιμαζόσουν κανένα δίωρο και διάλεγες το αγαπημένο σου little black dress και τις over the knees μπότες; Θυμάσαι να τραγουδας τα hit της εποχής σε κάποια μεγάλη πίστα ή στριμωγμένη σε club της παραλιακής; Θυμάσε να πίνεις τα σφηνάκια στην υγεία του πρώην; Ε, πάνε αυτές οι εποχές, forget it, τέλος καλή μου πως να σου το πω… Ασε την Carrie Bradshaw στο χρονοντούλαπο και έλα να πούμε στο κόσμο τι κάνουν οι μαμάδες τα σαββατόβραδα!

Ανοίγω ντουλάπα και κοντοστέκομαι, διαλέγω το τέλειο φόρεμα, ασορτί καλσον και μπαλαρίνες… για τη μικρή φυσικά, θα είναι υπεροχή. Μόνο σε μια ώρα την έχω πείσει ότι στα πάρτυ δε πάμε με πυτζάμες (ένα θερμό χειροκρότημα παρακαλώ) και είναι μια κουκλίτσα, βγάζω φωτό γιατί το φόρεμα μετα το πάρτυ δε θα είναι πιά ίδιο… Ο Husband με ρωτά αν θα ντυθώ και τότε θυμάμαι ότι όντως δε μπορούμε να πάμε σε πάρτυ με πυτζάμες… Τρέχω… Είναι η βραδινή μου έξοδος οπότε ψάχνω την ντουλάπα μου (χαμογελάω στο Little black dress) Τζιν, Τ-shirt με αστεία στάμπα γιατί είμαι και cool μάνα, Vans και έτοιμη!

Μπαίνουμε στο παιδότοπο και τα hit της εποχής παίζουν στη διαπασών (τα ζουζούνια βγάλανε νεο cd και ο τεμπέλης δράκος είναι πάντα Must)… Οι χυμοί ρέουν άφθονοι στη «μπάρα» και όλα τα μωρα (κυριολεκτικά) κάνουν χαμό στην πίστα. Ήρθε η ώρα να ξεσαλώσω στο φουσκωτό τραμπολίνο αφού η μικρή μου έχει πεί σε όλη την παρέα ότι μπορώ να χοροπηδάω με το ένα πόδι… Στα παιδικά πάρτυ δε χαλαρώνεις ποτέ τη μια το πλασματάκι σου γελάει και παίζει, την άλλη ουρλιάζει και τσιρίζει ιδρωμένο και εχύ προσπαθείς να καταλάβεις τι παίχτηκε και πριν προλάβεις αυτό πάλι γελάει σα να μην έγινε τίποτα και φωνές, κλάμματα, γέλοια, τούρτες, παιδικά τραγούδια κα η ώρα έχει περάσει είναι ήδη 10… τι 10; Πρέπει να φύγουμε πως θα ξυπνήσει το πρωι πάει το πρόγραμμα… Και ενώ διαμαρτύρεται ότι θέλει να κάτσει κι άλλο μόλις μπείτε στο αυτοκίνητο τελειώνουν οι μπαταρίες και τσουπ κοιμάται….

Αποκαμωμένοι και οι δυο αφού την βάλουμε στο κρεββάτι βάζουμε να δούμε καμιά σειρά αλλά δεν ξενυχτάμε πια και έτσι καταλήγουμε να κοιμόμαστε… Ωχ και η επόμενη μέρα είναι δύσκολη γιατι αν δεν έχεις πάει σε παιδικό πάρτυ δε γνωρίζεις απο πραγματικό… Hangover.