Το “μαγικό” πράσινο τσάι που κάνει θαύματα στο σώμα!

Το “μαγικό” πράσινο τσάι που κάνει θαύματα στο σώμα!

Το τσάι ως μέσο ενυδάτωσης:

Η ενυδάτωση είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ οι ανάγκες μας σε υγρά διαμορφώνονται με βάση παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, η φυσική δραστηριότητα, η συνολική κατάσταση της υγείας, η θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας του περιβάλλοντος, καθώς και οι προσλαμβανόμενες θερμίδες. Ροφήματα όπως το τσάι, ο καφές, τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη και οι χυμοί μπορούν να αποτελέσουν συμμάχους για την ενυδάτωση μας, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το τσάι είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο, μετά το νερό. Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες όπως η αντιβακτηριακή, η αντιϊκή και η καρδιοπροστατευτική του δράση. Σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα, που παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, η τακτική κατανάλωση τσαγιού μειώνει την πρόωρη μη καρδιαγγειακή θνησιμότητα κατά 24%.

 

 

Αναλυτικότερα ορισμένα οφέλη του πράσινου τσαγιού:

v  Οι αντιοξειδωτικές ικανότητες του πράσινου τσαγιού ενισχύουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο.

v  Έχει την ικανότητα να κατεβάζει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα μας προστατεύοντας μας άμεσα από καρδιαγγειακές νόσους και από εγκεφαλικά επεισόδια.

v  Οι πολυφαινόλες που περιέχει, μετατρέπουν το πράσινο τσάι στην τέλεια ασπίδα μας στην αντιγήρανση

v  Ενισχύει τον μεταβολισμό και μπορούμε να κάψουμε έως και 70 θερμίδες παραπάνω την ημέρα. Επιπλέον το πράσινο τσάι εμποδίζει την παχυσαρκία, σταματώντας την κίνηση της γλυκόζης στα λιπαρά κύτταρα.

v  Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση καθώς και τις τοξίνες που παράγονται από αυτά τα βακτήρια.

v  Βοηθάει σε νευροεκφυλιστικές νόσους όπως Alzheimer και Parkinson καθώς τονώνει την μνήμη και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες

v  Το πράσινο τσάι αποτρέπει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει την αρτηριακή πίεση καταστέλλοντας την αγγειοτασίνη, που οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση

v  Βοηθάει στην καλή υγεία των αρθρώσεων και των οστών καθώς προστατεύει τις αρθρώσεις μπλοκάροντας το ένζυμο που τις καταστρέφει και η υψηλή περιεκτικότητα του σε φθόριο βοηθάει τα οστά να διατηρούνται δυνατά.

Προσθέστε καθημερινά Πράσινο Τσάι στο διαιτολόγιο σας:

Κατανάλωση 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα αρκούν για να έχουμε όλα τα παραπάνω οφέλη που αναφέραμε.

Το ιδανικότερο είναι να το καταναλώνετε το πρώτο πρωινό 8ωρο της ημέρας, καθώς η αυξημένη περιεκτικότητα σε τεϊνη μπορεί να έχει διεγερτική δράση και να χαλάσει την ποιότητα του ύπνου.

Προσθέστε στο πράσινο τσάι έξτρα ιδιότητες, βάζοντας μέσα στο φλιτζάνι ωφέλιμα αρωματικά όπως: κανέλλα, γλυκάνισο και φλούδες από λεμόνι. Αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης!

Ωστόσο, αυτά τα οφέλη για την υγεία μειώνονται στο ελάχιστο ή και ακυρώνονται πλήρως αν ή διατροφή σας είναι πλούσια σε πηγές σιδήρου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Pathology.