Ερωτας με τις 5 αισθήσεις

Ερωτας με τις 5 αισθήσεις

Η αρχή είναι απλή. Βλέπετε, τότε είναι όλα εύκολα, αφού ο αχόρταγος έρωτας του πρώτου καιρού ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις μας χωρίς καν εμείς να το επιδιώκουμε. Τι γίνεται όμως, όταν ο πανδαμάτωρ χρόνος βάλει το χέρι του μετατρέποντας τον ζωογόνο έρωτα σε άλλο ένα κεφάλαιο της καθημερινότητας μας το οποίο απλά πρέπει να διεκπεραιώσουμε;

Κάτω από τη ζώνη

Στην πυγμαχία η συγκεκριμένη κίνηση είναι απαγορευμένη. Στα ζευγάρια όμως, η αδιαφορία για τις ολέθριες επιπτώσεις του χρόνου, οι οποίες σημειωτέον έχουν ακριβώς τα ίδια ύπουλα αποτελέσματα για τη σχέση όπως τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη για τον πυγμάχο, όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά αντίθετα τείνει να γίνει κανόνας.

Παραδαρμένοι από τα δεινά των ημερών, οι περισσότεροι ξεχνούν ότι ο έρωτας είναι ίσως η μοναδική αστείρευτη πηγή ενέργειας που διαθέτουμε! Εάν λοιπόν… θυμηθείτε ότι το σεξ είναι η φυσική εκδήλωση του έρωτα που νιώθετε για τον σύντροφο σας, θα μπείτε και στη διαδικασία να ανακαλύψετε νέους και πιο ικανοποιητικούς τρόπους για να εκφράσετε την αγάπη σας και να δεχτείτε την δική του. Έτσι το σεξ μετατρέπεται από φυσική ανάγκη σε ένα χαρισματικό σύμπλεγμα μέσων έκφρασης στο οποίο συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις.

Το παιχνίδι των αισθήσεων

Για να ανοίξει η καρδιά το μαγικό κλειδί είναι το συναίσθημα. Και τίποτα δεν τροφοδοτεί καλύτερα το συναίσθημα από την αρμονική συνεργασία των πέντε αισθήσεων.

  • ΟΡΑΣΗ: Δεν χορταίνω να σε βλέπω!

… «Από τα μάτια πιάνεται» και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ποτέ! Μην κλείνετε ποτέ τα μάτια στην απόλαυση και μην αμελείτε την εμφάνισή σας. Η αισθησιακή εικόνα λειτουργεί ως το καλύτερο αφροδισιακό γι’ αυτό αξίζει να επενδύσετε σ’ αυτήν αλλά και να την καλλιεργήσετε. Μην περιοριστείτε όμως, μόνο στον εαυτό σας. Δημιουργήστε και το κατάλληλο περιβάλλον, που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απογειώσετε την ερωτική σας διάθεση. Μια ρομαντική ατμόσφαιρα μπορεί να σας οδηγήσει σε εμπειρίες υψηλού ερωτισμού. Επιλέξτε λοιπόν, με προσοχή και τον χώρο που θα βρεθείτε με τον ερωτικό σας σύντροφο.

  • ΑΚΟΗ: Ψίθυροι καρδιάς

Υπάρχει μια όμορφη και σοφή ρήση που λέει ότι «Ο Θεός μιλάει με ψίθυρους». Και επειδή ο έρωτας έχει μια θεϊκή διάσταση δεν έχουμε κανένα λόγο να μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη: οι ψίθυροι αγάπης σβήνουν το στρες, χαλαρώνουν τις αντιστάσεις και πυροδοτούν τον πόθο που αποτελεί το βασικό καύσιμο της ερωτικής σεξουαλικής πράξης. Ο ερωτικός ψίθυρος είναι πιο ισχυρός και από την πιο εκκωφαντική μουσική, πιο αποτελεσματικός και από την πιο δυνατή κραυγή, πιο διεγερτικός και από το πιο ισχυρό ναρκωτικό.

  • ΟΣΦΡΗΣΗ: Το άρωμα του ονείρου

Δεν χρειάζονται και πολλά λόγια για να περιγράψουμε την επίδραση που έχει το άρωμά μας στον ερωτικό μας σύντροφο. Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να τον φέρετε στο νου σας: το άρωμά του είναι το δεύτερο χαρακτηριστικό του που αναγνωρίζετε, αμέσως μετά την εικόνα του. Όμως, μην περιορίζετε το ρόλο της όσφρησης μόνο στα προσωπικά σας αρώματα. Εξερευνήστε τον κόσμο των αιθέριων ελαίων, βρείτε το κατάλληλο σεξουαλικό ελιξίριο και απολαύστε ένα υπέροχο ερωτικό μασάζ που δεν διεγείρει μόνο την όσφρηση…

  • ΑΦΗ: Τα δυο σου χέρια…

Στην αρχή της σχέσης ένα άγγιγμα μπορεί να πυροδοτήσει αλυσιδωτές χημικές αντιδράσεις, ανεβάζοντας τους παλμούς του έρωτα. Μην αφήσετε το άγγιγμα να χάσει τη δύναμή του και καλλιεργήστε το απλά βάζοντας ψυχή σε κάθε κίνησή σας. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη και αποπλανήστε τον σύντροφο σας με ένα ερωτικό μασάζ. Μέσα από τον κόσμο της αφής τα δάκτυλα μας γίνονται πομποί και δέκτες της αγάπης και των συναισθημάτων μας.

Μάθετε να χαϊδεύετε με την καρδιά και γρήγορα θα καταλάβετε ότι τα χάδια της έχουν μια ιδιαίτερη απόλυτα μεταδοτική ζεστασιά που μόνο θερμές αντιδράσεις μπορεί να πυροδοτήσει.

  • ΓΕΥΣΗ: Θέλω να σε φάω!

Ποτέ δεν θα ξεχάσετε το πρώτο σας φιλί, έτσι δεν είναι; Βλέπετε, η γεύση βάζει το δικό της, ουσιαστικό λιθαράκι στην ερωτική απόλαυση, γι’ αυτό μην την αφήνετε ποτέ εκτός από τα ερωτικά σας παιχνίδια. Επενδύστε σε αυτήν, με διάφορους τρόπους και δεν θα σας διαψεύσει!

Βάλτε φωτιά στις αισθήσεις!

Υπάρχουν μερικοί απλοί, αλλά αποτελεσματικοί τρόποι που μπορούν να πυροδοτήσουν τις πέντε αισθήσεις σας και να προσθέσουν περισσότερο πάθος στην ερωτική ζωή σας…

– Φροντίστε με ενδιαφέρον τον χώρο που θα βρεθείτε με τον ερωτικό σας σύντροφο. Πρέπει να είναι ένα ήσυχο δωμάτιο που δεν θα σας θυμίζει καθόλου τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σας. Φροντίστε να υπάρχει ένα μεγάλο καθαρό κρεβάτι ή ένα παχύ χαλί. Χρησιμοποιήστε μεταξωτά υφάσματα, αφήνουν μια ηδονική αίσθηση στο σώμα όταν μας αγγίζουν.

– Αφιερώστε χρόνο στο χαλαρωτικό μασάζ που θα προσφέρετε στο σύντροφό σας. Προσοχή όμως στα υλικά: είναι σημαντικό να είναι γνήσια αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια μέσω του οσφρητικού νεύρου διεγείρουν το κομμάτι του εγκεφάλου που ελέγχει το συναίσθημα.

– Ανάψτε παντού κεριά. Το φως τους θα σας βάλει γρήγορα και χωρίς παρεκκλίσεις στο δρόμο των αισθήσεων. Μην ξεχνάτε ότι η φωτιά αντιπροσωπεύει το ερωτικό πάθος.

– Βάλτε στο δωμάτιο ένα μεγάλο μπολ με φρέσκα ζουμερά φρούτα. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε στη διάρκεια της ερωτικής σας βραδιάς και να είστε σίγουροι ότι θα σας ανταμείψουν με ενέργεια και ανανεωμένη ερωτική διάθεση. Επίσης ένα βάζο με μέλι και ξηρούς καρπούς είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός ενέργειας και απόλαυσης.

– Βάλτε απαλή μουσική και απομονωθείτε από τους ήχους της πόλης.

– Και μην ξεχνάτε ότι κάθε τι ασυνήθιστο και ενδιαφέρον μπορεί να ξυπνήσει την ερωτική διάθεση και επιθυμία. Γι αυτό μην παύετε να είστε εξερευνητές στον έρωτα!

Σοφία Δεδεμάδη