Βιταμίνη C! Μια μαγική βιταμίνη!

Βιταμίνη C! Μια μαγική βιταμίνη!

Κάθε φορά που η μύτη μας αρχίζει να τρέχει και νιώθουμε το ανοσοποιητικό μας πεσμένο μια βιταμίνη μας έρχεται στο μυαλό! Η Βιταμίνη C!Και πολύ σωστά αφού επιστημονικά έχει βρεθεί πως αυτή η βιταμίνη βοηθάει στην πρόληψη του κρυολογήματος,μειώνει την περίοδο ανάρρωσης,μειώνει τα συμπτώματα.

Απλά το λάθος που κάνουμε είναι πως πίνουμε μόνο χυμό πορτοκάλι ενώ η φύση είναι γεμάτη με φρούτα και λαχανικά γεμάτα Βιταμίνη C.

Καλό είναι να ασχολούμαστε λίγο πιο πολύ με τον χυμό μας  για να τον εμπλουτίζουμε με φυτικές ίνες και μέταλλα .

Εδώ θα βρεις την δική μου πρόταση!

Ο παραπάνω χυμός είναι ιδιαίτερα όξινος οπότε καλό θα είναι να ξεπλύνουμε καλά το στόμα μας για να μην βλάψουμε τα δόντια μας και δεν ενδείκνυται για άτομα που έχουν πρόβλημα στο στομάχι με τις όξινες τροφές!

Η Βιταμίνη C έχει τρομερά οφέλη για το σώμα μας! Επίσης δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος υπερδοσολογίας καθώς και ακόμα και ποσότητα γραμμαρίων να φτάσει δεν είναι τοξική. Αντίθετα η έλλειψη της προκαλεί το γνωστό «σκορβούτο» .

Στην Ελλάδα η συνιστώσα δόση είναι 80mg για έναν ενήλικα άνθρωπο και καλό είναι αν θα λάβουμε συμπλήρωμα φαρμακευτικό να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας!