6 διάσημοι άνδρες χορευτές μπαλέτου

6 διάσημοι άνδρες χορευτές μπαλέτου

Το μπαλέτο έχει ιστορία αιώνων. Εκτός από μπαλαρίνες έχουν διακριθεί και κορυφαίοι άνδρες χορευτές στο μπαλέτο. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι φυσικά η άψογη τεχνική,  αλλά και η δύναμη και αντοχή στο σώμα τους. Ας δούμε κάποιους που διακρίθηκαν στο πέρας των αιώνων.1.

1.Mikhail Baryshnikov

Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1948 στη Ρίγα της τότε ΕΣΣΔ και σημερινή Λετονία. Ξεκίνησε τον χορό σε ηλικία 12 ετών και σπούδασε στην Ακαδημία Μπαλέτου Βαγκάνοβα. Ήταν ήδη αναγνωρίσιμος στη χώρα του, ωστόσο ένιωθε ότι περιοριζόταν καλλιτεχνικά. Έτσι σε μια περιοδεία των Μπολσόι, στον Καναδά, το 1974 δεν γύρισε στη χώρα του. Διέφυγε στις ΗΠΑ και ξεκίνησε καριέρα χορευτή και ηθοποιού εκεί.

2.Rudolf Nurejev

Γεννήθηκε το 1938 στη Σοβιετική Ένωση. Ξεκίνησε την καριέρα του στα διάσημα μπαλέτα Κίροφ, αφού σπούδασε στην Ακαδημία Βαγκάνοβα. Σύντομα έγινε πρωταγωνιστής σε βασικούς ρόλους του κλασσικού ρεπερτορίου. Το 1961 ζητά άσυλο από τη Γαλλία καθώς βρισκόταν σε περιοδεία. Στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία όπου απέκτησε αγγλική υπηκοότητα και συνεργάστηκε με την πρίμα μπαλαρίνα Margot Fonteyn. Η καριέρα του διήρκεσε ακόμη και όταν πέρασε τα 50 χρόνια του και συνεργάστηκε με μεγάλους θιάσους του μπαλέτου.

3.Vaslav Nijinsky

Γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1889 στο Κίεβο και σπούδασε χορό στην Αγία Πετρούπολη. Ήταν από τους πρώτους χορευτές που χόρεψαν στις πουέντ. Αναγνωρίστηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της τέχνης του μπαλέτου, ωστόσο η σταδιοδρομία του έληξε το 1919 σε ηλικία 29 ετών.

4.Carlos Acosta

Γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1973 στη Κούβα. Η ιστορία του είναι μια πραγματική πηγή έμπνευσης. Ήταν το 11ο παιδί μιας πολύ φτωχικής οικογένειας. Ο πατέρας του αποφάσισε να τον πάει σε σχολή χορού που χρηματοδοτείται από το κράτος. Εκεί ανακάλυψε το πάθος του για το μπαλέτο και αποφοίτησε με τις υψηλότερες τιμές και ένα χρυσό μετάλλιο. Έχει χορέψει με πολλούς παγκοσμίου φήμης θιάσους, όπως το Εθνικό μπαλέτο της Αγγλίας, το μπαλέτο του Χιούστον και το American Ballet Theatre. Ήταν μέλος του Royal Ballet από το 1998 έως το 2015.

5.Sergei Polunin

Γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1989 στην Ουκρανία. Σε ηλικία 13 ετών έγινε δεκτός στη σχολή μπαλέτου του British Royal Ballet school. Αργότερα έγινε πρώτος σολίστ του Royal Ballet το 2009 και το 2010 προήχθη σε κορυφαίος χορευτής του θιάσου. Μετά από δυο επιτυχή χρόνια αποφάσισε να παραιτηθεί. Το 2012 προσκλήθηκε στη Ρωσία και έγινε κύριος χορευτής των, Μουσικό Θέατρο Μόσχας Stanislavsky και Novosibirsk State Academy Opera και Ballet Theatre. Το 2014 πήρε μέρος σε ένα χορευτικό βίντεο το Take Me To Church που έγινε viral και πολύς κόσμος τον γνώρισε.

6.Ivan Vasiliev

Άλλος ένας κορυφαίος χορευτής γεννήθηκε στη Ρωσία το 1989. Αποφοίτησε από τη σχολή της Λευκορωσίας το 2006. Από τότε έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές της σημερινής εποχής σε ηλικία 27 ετών, έχοντας διακριθεί σε διεθνής διαγωνισμούς. Το 2006 εντάχθηκε στο Bolshoi Ballet ως πρώτος σολίστας. Συνέχισε την καριέρα του ως κορυφαίος προσκεκλημένος καλλιτέχνης σε όλο τον κόσμο.