Mαμά,σύζυγος και εργαζόμενη, αλλά… χαλάλι!

Mαμά,σύζυγος και εργαζόμενη, αλλά… χαλάλι!

Αν έπρεπε να διαλέψω soundrack για τη ζωή μου μόνο ένα θα μπορούσε να είναι αυτό. Κορίτσια είμαι η “Μαίρη Παναγιωταρά, μια εργαζόμενη μητέρα μια καλή νοικοκυρά”. Μάνα συναγωνίστρια που ετοιμάζεσαι να διαβάσεις αυτό το κείμενο κουλουριασμένη και αποκαμωμένη στην άκρη του καναπέ κάνωντας απόλυτη ησυχια για να μη ξυπνήσει κανείς… ετοιμάσου να ταυτιστείς…

Όταν τελείωσα της σπουδές και ξεκίνησα να εργάζομαι είχα όνειρα χολυγουντιανής καριέρας, ξέρεις τώρα meeting σε ψηλά τακούνια, διαπραγματεύσεις και συνεχή εξέλιξη, χωρίς να κοιτάζω ποτέ το ρολόι εν ώρα εργασίας… (τώρα για να ξέρεις που το είδα και γραμμένο χαμογέλασα ειρωνικά στον 20χρονο εαυτό μου). Εδώ που τα λέμε δεν έφταιγε μόνο το Χόλιγουντ, έφταιγε και αυτή η μαμά που με είχε τρελάνει στο κήρυγμα για την χειραφέτηση και την ισότητα των δύο φύλων. Ας γελάσουμε όλοι μαζί μιας και είπα “ισότητα”.

Η μέρα μου ξεκινάει πολύ νωρίς, βλέπεις δεν υπάρχει χρόνος για να κάνω snooze το ξυπνητήρι, 06:30πμ πρέπει να σύρω τον εαυτό μου στην κουζίνα για να ετοιμάσω ένα πρωινό στη μικρή μου, ω ναι από όταν έγινα μαμά ετοιμάζω και πρωινό και καθόλου δε μοιάζω με την ξανθιά κυρία που διαφημίζει τα δημητριακά. Ύστερα μαζεύω όλο το κουράγιο και το θάρρος (ξέρεις πόσο τρομοκρατικό μπορεί να γίνει ένα τετράχρονο) και προχωρώ σε κορυφαίες διαπραγματεύσεις και διπλωματικά επιχειρήματα (να που χρησίμευσε το πτυχίο διεθνολογίας) για να ξυπνήσω και να ετοιμάσω τη μικρή μου που κάθε μέρα θέλει να πάει σχολείο ντυμένη Έλσα. Α!αν μέχρι τώρα νομίζεις ότι είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια να σου πω ότι υπάρχει μπαμπάς/Husband αλλά αυτός κάνει όλα τα funny πράγματα!

Αφού λοιπόν στις 07:30πμ έχουν όλοι αποχωρίσει από το σπίτι μένω με τον ξεθεωμένο μου εαυτό και πλανάρω το μενού της επόμενης ενώ παράλληλα ντύνομαι για το γραφείο (αντίο ψηλά τακούνια)

Στις 0900 είμαι ήδη στη δουλειά και στην προέκταση του χεριού μου υπάρχει ήδη ο πρώτος double/strong καφές. Τώρα για τις επόμενες 10 ώρες πρέπει να αποδείξω στον αντρικό πληθυσμό του γραφείου ότι παρόλο που είμαι γυναικά και μαμά μπορώ να κάνω τη δουλειά μου εξίσου καλά με αυτούς και to be honest πολλές φορές καλύτερα, βλέπεις χάρη στη μητρότητα ανέπτυξα σε εξαίσιο βαθμό το multitasking.

19:00μμ και είμαι ήδη στο αμάξι οδηγώντας και ευχόμενη να μη με πιάσει κανένα φανάρι γιατί τώρα κάθε λεπτό καθυστέρησης είναι εις βάρος μου. Αντίο χαλαρό ποτάκι μετά το γραφείο… Σε είκοσι λεπτά παραλαμβάνω την μικρή από τη γιαγιά της και το πρώτο πράγμα που ακούω είναι “Μαμά θα παίξουμε?” και να το multitasking… γιατί η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις φτιάξει παστίτσιο φορώντας φτερά και τιάρα υποκρινόμενη την κακιά μάγισσα ενώ παράλληλα απλώνεις πλυντήριο και ταΐζεις αρακά δεν έχεις δει τίποτα. Και όλο και κοιτάζω το ρολόι και σε δυο ώρες πρέπει να παίξω, να ταΐσω, να κάνω μπάνιο, να πείσω ένα τετράχρονο να πλύνει δόντια και να κοιμηθεί timely. Όμως το φιλί της καληνύχτας από τη μικρή είναι σίγουρα η καλύτερη ανταμοιβή και σίγουρα με γεμίζει ενέργεια για την επόμενη ημέρα…