Αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη

Αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη

Υπάρχει πολύς κόσμος που δε συμπεριλαμβάνει τα φρούτα στη διατροφή του, είτε γιατί βαριέται να τα καθαρίσει, είτε γιατί αυτά που του αρέσουν είναι εκτός εποχής.

Κι αν σας έλεγαν, ότι μπορείτε να βρείτε όλον τον χρόνο, όποιο φρούτο θέλετε αποξηραμένο και χωρίς ζάχαρη;

Δαμάσκηνα: Έχουν 6πλάσια αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με τα φρέσκα και είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Περιέχουν κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, καθώς και βιταμίνες Α και C.

Πεπόνι: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε β- καροτίνη και Β6. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και βοηθά την καρδιακή υγεία. Είναι άφθονο σε κάλιο και έχει πλούσια και γλυκιά γεύση.

Βερίκοκα: Πλούσια σε βιταμίνη Α, βοηθούν στην καλή υγεία των ματιών. Περιέχουν ακόμη καροτενοειδή όπως το λυκοπένιο που βοηθά στον καρκίνο του προστάτη. Αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C  και είναι αντιοξειδωτικά. Χρήσιμα για την αναιμία και τη δυσκοιλιότητα

Φράουλες: Αντικαρκινικές  και αντιοξειδωτικές  καθώς περιέχουν βιταμίνες Α,C και K. Πλούσιες σε φαινόλες, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη.

Αυτά και πολλά ακόμη αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη μπορείτε να  βρείτε στα καταστήματά μας. Τέλος ,λοιπόν, οι δικαιολογίες! Εντάξτε σήμερα κιόλας μια μερίδα φρούτων στη διατροφή σας.