close
NEW AGE

Θεραπεύοντας μέσω της Αφής

Χρόνια κόπωση, πεπτικά προβλήματα, ανεξήγητοι πόνοι; Υπάρχουν κάποιες ανεξήγητες ασθένειες πιθανώς συνδεδεμένες με το στρες ιδιαίτερα σε άτομα που ζουν σε αστικά περιβάλλοντα. Καθώς τα αίτιά τους δεν έχουν γίνει ακόμα σαφή, δεν αναγνωρίζονται ως παθήσεις από τους συμβατικούς γιατρούς, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να στρέφονται προς τους εναλλακτικούς θεραπευτές.

Στις εναλλακτικές θεραπείες συγκαταλέγονται και οι θεραπείες Αφής. Με τον όρο θεραπείες Αφής ορίζουμε τις θεραπείες που ασχολούνται άμεσα με το σώμα και μέσω διαφόρων χειρισμών έχουν στόχο να ανακουφίσουν τον δέκτη από τα συμπτώματα και να συμβάλλουν επικουρικά στη θεραπεία τους. Όταν ένας θεραπευτής χρησιμοποιεί την αφή, υπάρχει ταυτόχρονη αντίδραση σώματος και ψυχής.

Η πίεση και το τέντωμα του δέρματος και των μυών, μετριάζουν την ένταση, ησυχάζουν την αναπνοή, διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και κατευνάζουν τις εντάσεις του νευρικού συστήματος.

Κάποιες θεραπείες μέσω της αφής εφαρμόζονται αποκλειστικά σε μυοσκελετικά προβλήματα και άλλες όπως τα διάφορα είδη μάλαξης, έχουν στόχο να τονώσουν τους μύες, να ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία του αίματος και παράλληλα του λεμφικού συστήματος, να αναζωογονήσουν και να αποτοξινώσουν σώμα, ψυχή, πνεύμα.

Άλλες πάλι μέθοδοι εναρμονίζουν τη ροή της ενέργειας γι αυτό ονομάζονται Ενεργειακές. Τέτοιες για παράδειγμα είναι η ρεφλεξολογία, το ρέικι η πιεσοθεραπεία, το σιάτσου, το τάι μασάζ κ.ά.

Στόχος τους είναι να μετριάσουν το στρες και τις εντάσεις να βελτιώσουν την ψυχική κατάσταση και να ανακουφίσουν το δέκτη από τον πόνο. Είναι επίσης αποτελεσματικές σε μικροπροβλήματα υγείας (δυσπεψία, κρυολόγημα, ημικρανίες, πονοκέφαλοι ,κλπ).

Για να επιτευχθεί η θεραπεία μέσω της Αφής, απαιτείται η ατομική ανάπτυξη τόσο από τη πλευρά του θεραπευτή όσο και από την πλευρά του δέκτη. Αυτού του είδους οι συμπληρωματικές θεραπείες είναι διπλά αποτελεσματικές όταν υπάρχει σύνδεση ή αλλιώς ενεργειακή συμβατότητα μεταξύ θεραπευτή και δέκτη. Η θεραπεία μέσω της Αφής απευθύνεται στο άτομο ως φυσική, ψυχική και συναισθηματική ολότητα.

Παρότι θεωρούμαι πως η απλή μάλαξη αποτελείται από κάποιους συγκεκριμένους χειρισμούς, θωπείες, κρούσεις, πιέσεις και αγγίγματα, δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα απλό άγγιγμα.

Οι πιο αποτελεσματικές συνεδρίες σε όλες τις θεραπείες Αφής, είναι αυτές που ο θεραπευτής και θεραπευόμενος συνδέονται σαν δύο αγωγοί ενέργειας και στη λήξη κάθε συνεδρίας νιώθουν και οι δύο πλήρεις και ανάλαφροι.

Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε πως όλες οι εναλλακτικές πρακτικές Αφής μπορούν συμπληρωματικά να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν τον άνθρωπο από τα «ασαφώς ορισμένα καθημερινά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν».

Πηγή 


Η Κατερίνα Σταθοπούλου είναι απόφοιτη της σχολής εναλλακτικών επιστημών Natural Health Science, στις ειδικότητες Σουηδικής Μάλαξης, Rejuvance και Λεμφικής Παροχέτευσης – drainage προσώπου σώματος. Έχει διδαχθεί Βασικές Τεχνικές α και β βαθμού ,Παραδοσιακού Ταιλανδέζικου Μασάζ-Ancient Thai Massage (Ε.Παπαθανασίου). Μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής τριβής και με τις αμοιβαίες ανταλλαγές γνώσεων με άλλους εξαιρετικούς συναδέλφους, δάσκαλους και συμμαθητές, διδάχθηκε Thai oil massage, Thai Foot massage, Indian Head massage, Facial Gua Sha. Γνωρίζει χαλαρωτικό μασάζ σώματος προσώπου, πιστοποίηση από το σεμιναριακό κέντρο Beauty & Style.Έχει Α βαθμό στην ενεργειακή θεραπεία Ρέικι (Α.Παπαδάτου) και έχει πιστοποιηθεί στους θεραπευτικούς κώδικες Healing Codes (Ann& Jack Stewart). Είναι απόφοιτη της ενεργειακής θεραπείας Silva method ( Π Μεταξάτος). Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκλήρωσε το Βασικό Σεμινάριο Υπνοσκόπησης 37 ωρών (εισαγωγή στις βασικές αρχές της θεραπευτικής ύπνωσης και αναδρομής) με τον Νάσο Κομιανό. Τον Ιούνιο του 2017 ολοκλήρωσε σεμινάριο 60 ωρών Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση παρακολουθώντας μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών ρεφλεξολογίας με δασκάλα την Άρτεμις Καρνέζη, στο universal training – κέντρο δια βίου μάθησης. Η προσέγγιση της στη μάλαξη είναι ολιστική,με κύριο γνώμονα τον άνθρωπο. Από το 2013 είναι ιδιοκτήτρια του κέντρου σωματικής και ψυχικής ευεξίας Alopi Living. Από το 2015, αρθρογραφεί σε διάφορα sites που αφορούν την σωματική και ψυχική υγεία αλλά και την ομορφιά. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στη τηλεόραση, έχει δικό της κανάλι στο youtube και προσωπικό blog,στο διαδραστικό site της επιχείρησης της. Διδάσκει η ίδια Σουηδική μάλαξη, και διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις σχετικές με το αντικείμενό της. Το μότο της είναι Rethink and Restart your Life Στόχος του ταξιδιού της, είναι μέσα από τη δουλειά της να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα αλλαγής σε αυτό το κόσμο.

INSTAGRAM FEED