Αν αγαπάς τον χορό, αφέσου στη μαγεία του! Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχουν κακοί χορευτές!

Αν αγαπάς τον χορό, αφέσου στη μαγεία του! Να θυμάσαι ότι δεν υπάρχουν κακοί χορευτές!

Έχω παρακολουθήσει πολλές παραστάσεις χορού και πρέπει να ομολογήσω ότι πάντα υπάρχει ένας/μια χορευτής/τρια που απολαμβάνω περισσότερο. Φυσικά όσοι βρίσκονται πάνω στην σκηνή έχουν να δώσουν κάτι στον θεατή, άλλοι χορεύοντας ένα υπέροχο pas de deux , άλλοι κάνοντας παντομίμα (άκρως απολαυστικό θέαμα) και άλλοι γοητεύουν απλά με την εκφραστικότητα τους πάνω στην σκηνή.

Μια ερασιτεχνική αίθουσα χορού θα έχει πάντα χορευτές με διαφορετικό στυλ και επίπεδο γνώσεων για τον χορό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι κακοί ή καλοί χορευτές.

Οι περισσότεροι τείνουν να καθορίζουν την αυτοεκτίμηση τους με βάση τις επιδόσεις τους στο χορό, όμως αυτό που πρώτα και πάνω απ’ όλα έχει σημασία για να χορέψεις καλά είναι να νιώσεις πιο ήρεμος και πιο ελεύθερος!

Γι’ αυτό:

  1. Αγάπησε το σώμα σου και τις δυνατότητες του. Είναι σημαντικό να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις το σώμα σου. Να μάθεις να αποδέχεσαι και να εκτιμάς τον υπέροχο εαυτό σου.
  2. Να έχεις ρεαλιστική προσδοκία των στόχων σου και των αποτελεσμάτων. Ένα βήμα κάθε φορά.
  3. Να είσαι ελαστικός στην αυτοκριτική σου. Μην απογοητεύεσαι με την απόδοση σου αν δεν είναι αυτή που θέλεις. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου.
  4. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είμαστε όλοι μοναδικοί και κανείς δεν μπορεί να είναι καλύτερος στο να είσαι εσύ.

Ο χορός είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο και ζήσε το!