10 Μυστικά για Υπέροχα Χείλη!

10 Μυστικά για Υπέροχα Χείλη!

  1. Δώσε προσοχή στο φωτισμό: Την ημέρα προτίμησε μία διάφανη και απαλή απόχρωση και υφή. Το βράδυ τα χαρακτηριστικά «χάνονται» γι’ αυτό προτίμησε πιο έντονες αποχρώσεις με γεμάτη υφή που θα αναδείξουν τα χείλη σου.
  2. Αν έχεις μικρά χείλη απόφυγε το σκούρο κόκκινο: Προτίμησε τις ανοιχτές αποχρώσεις που θα κάνουν τα χείλη να φαίνονται γεμάτα και σαρκώδη. Αν τα χείλη σου είναι μεγάλα προτίμησε ματ κραγιόν και γυαλιστερά αν είναι μικρά.
  3. Δοκίμασε έντονες αποχρώσεις: Αν έχεις έντονα χαρακτηριστικά που δημιουργούν αντιθέσεις π.χ. λευκό δέρμα, μαύρα μαλλιά, μπλε μάτια.
  4. Μην τονίζεις υπερβολικά τα μάτια σου:  Συνδύασε το κόκκινο κραγιόν με ελαφρύ μακιγιάζ στα μάτια.
  5. Δεν χρειάζεται να πετάξεις το κόκκινο κραγιόν που δεν σου αρέσει πια: Συνδύασε το με ένα χρυσό γκλος για να πάρει ένα ζεστό τόνο ή με ένα ροζ για να γίνει πιο ψυχρό.
  6. Τελειοποίησε την εμφάνισή σου: Απλώνοντας μία πινελιά από το κραγιόν σου στα μήλα – χωρίς όμως να υπερβάλεις- σβήνοντας το με τα δάκτυλά σου μέχρι να βγει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα που θα σου χαρίσει όψη υγείας.
  7. Βάλε το κραγιόν με πινέλο: Το κόκκινο κραγιόν δεν πρέπει ποτέ να απλώνεται πρόχειρα και πρέπει πάντα να προηγείται το περίγραμμα.
  8. Παρέλειψε το κόκκινο μολύβι χειλιών: Αν δεν ταιριάζει απόλυτα με την απόχρωση του κραγιόν θα δημιουργήσει διχρωμία και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αρμονικό. Αν θέλεις χρησιμοποίησε ένα στη φυσική απόχρωση των χειλιών σου.
  9. Για να μην «τρέξει» το χρώμα: Βάλε πούδρα στα χείλη πριν το κραγιόν και ελάχιστη ποσότητα κονσίλερ γύρω από τα χείλη. Έτσι, θα «σφραγίσει» το χρώμα και θα παραμείνει στη θέση του για πολύ περισσότερη ώρα.
  10. Αφαίρεσε την περιττή ποσότητα: Για να μην αφήσει το αποτύπωμά του πάνω στα δόντια σου.

EXTRA TIP: Έχεις σκασμένα χείλη;

Κάνε ένα πίλινγκ χειλιών ή τρίψε τα χείλη σου με μία οδοντόβουρτσα για 1 λεπτό ή με την άκρη μιας βρεγμένης πετσέτας.

Άπλωσε ενυδατικό balm, βούτυρο κακάο ή βαζελίνη.

Μη γλείφεις και μη δαγκώνεις τα χείλη σου!!!