Χωρισμός μέσω Social Media

Χωρισμός μέσω Social Media

«Με χώρισε με ένα μήνυμα, μου είπε ότι δεν φταίω εγώ, αλλά εκείνος πως έχει ψυχολογικά και μου αξίζουν τα καλύτερα, αλλά είμαι σίγουρη πως με κερατώνει» μου εκμυστηρεύτηκε η καλύτερή μου φίλη. Ήρθε και με βρήκε στο γραφείο ένα χειμωνιάτικο πρωινό πριν κάνα χρόνο με μάτια κατακόκκινα και πρησμένα από το πολύ κλάμα για να μου πει πως ο πρώην έστειλε μήνυμα στο viber στις 3 το πρωί για να χωρίσουν.

Μου φάνηκε τόσο παράξενο – όχι ότι εμένα δεν μου έχει συμβεί- αλλά μετά από μια μακροχρόνια σχέση τουλάχιστον έχεις τα κότσια και την ευγένεια να σεβαστείς τον άνθρωπο που τον είχες για χρόνια δίπλα σου, που σε στήριζε και υποτίθεται πως τον αγαπούσες, αλλά μάλλον δεν τον/την αγαπούσες αληθινά απλά για τόσα χρόνια σχέσης απλά έμενες σε μια σχέση επειδή σε βόλευε και άφηνες τον/την άλλον/η να δεθεί μαζί σου συναισθηματικά και αυτό είναι ότι χειρότερο ειδικά για εμάς τις γυναίκες που είμαστε λίγο παραπάνω ευαίσθητες από τους άντρες.

Η τεχνολογία στην σημερινή εποχή καλπάζει, νέες συσκευές κινητών βγαίνουν κάθε μέρα και όλοι τρέχουμε σαν τα πρόβατα για να τα αποκτήσουμε.

Τα social media μέρα με την ημέρα αυξάνονται και όλοι τα κατεβάζουμε από τα apps – μην χάσουμε κιόλας- και έχουμε χάσει την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους, έχουμε ξεχάσει πως είναι να κοιτάμε τον άλλον κατάματα και να του μιλάμε ντόμπρα και σταράτα.

Έχουμε φτάσει λοιπόν στην εποχή όπου όλοι μας χωρίζουμε μέσω ενός μηνύματος θες μέσω viber; θες μέσω facebook ; από όποιο social και αν είναι ο χωρισμός πλέον γίνεται μέσω αυτού του τρόπου και μετά επακολουθεί το γνωστό σε όλους μας delete,block.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο άσχημο από το να χωρίζεις με αυτόν τον τρόπο. Ξεχάσαμε να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους και να τους λέμε την αλήθεια όσο πικρή και να είναι, όσο και αν πονάει.

Το ρίχνουμε όλοι στο ότι έχουμε ψυχολογικά, ενώ τα likes και τα σχόλια στα προφίλ άλλων δίνουν και παίρνουν και προσπαθούμε μετά να μαζέψουμε τα αμάζευτα.

Και άντε χωρίζεις με ένα απλό μήνυμα “ Θέλω να μείνουμε φίλοι’’ και άλλες τέτοιες δικαιολογίες που κατ’ εμέ είναι χαζομάρες – για να μην πω κάτι άλλο και δεν κάνει- και προφάσεις για να το λήξουμε. Και μετά σου ζητάει να τα πείτε από κοντά και άντε δέχεσαι με τι μούτρα τον/την κοιτάς τον/την κοιτάς στα ματιά;

Ας σταματήσουμε λίγο να συμβαδίζουμε με την τεχνολογία και ας σεβαστούμε τα συναισθήματα των συνανθρώπων μας και προς Θεού σοβαρευτείτε και αρχίστε να χωρίζετε από κοντά αν έχετε τα κότσια, αλλιώς μην κάνετε καθόλου σχέσεις.

Γιατί τα μάθατε ; «Ο έρωτας δείχνετε πλέον με κόκκινες ειδοποιήσεις και ο χωρισμός με το delete και block και μετά αμέτρητα check in για να τα δουν οι φίλοι των πρώην μας»

Με χώρισε και δεν σεβάστηκε τα χρόνια που στάθηκα δίπλα του, τις ώρες που χαράμιζα για να είναι αυτός καλά και εκείνος με χώρισε με ένα απλό μήνυμα» μου είπε και πάλι η φίλη μου κλαίγοντας και όντας απαρηγόρητη έχοντας τα χίλια δίκια, γιατί άνθρωπέ μου δεν χωρίζεις μια γυναίκα από μήνυμα την κοιτάς απλά στα μάτια και της το λες.

Πηγή