Μέτρα αντίστροφα από την Πρωτοχρονιά έως το γάμο σου

Μέτρα αντίστροφα από την Πρωτοχρονιά έως το γάμο σου

Σου φαντάζει ακόμα αρκετά μακρινό να οργανώσεις όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για το γάμο σου ;

Και όμως δεν είναι.

Η αρχή του χρόνου, κοινώς Πρωτοχρονιά είναι η μέρα εκείνη που όλοι μας θέτουμε στόχους, σκεφτόμαστε τι θέλουμε να πετύχουμε, τι δεν κάναμε καλά και τι ακόμα πρέπει να αλλάξουμε για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο γάμος που για τις περισσότερες από εσάς φαντάζει δύσκολη υπόθεση αν τον οργανώσεις από νωρίς σίγουρα δεν είναι βουνό! Τα μυστικά της επιτυχίας είναι η οργάνωση και το να βάλεις προτεραιότητες!

Ελάτε λοιπόν να δούμε μαζί ένα βοηθητικό οργανόγραμμα και να ανέβουμε μαζί τα «δώδεκα σκαλιά» πριν τη μεγάλη μέρα.

Σκαλί 1:Προσδιορίστε την ημερομηνία και την ώρα του γάμου σας.

Σκεφτείτε  το μήνα που θα θέλατε να παντρευτείτε και κλείστε άμεσα την αγαπημένη σας εκκλησία ή το δημαρχείο που θέλετε να παντρευτείτε.

Σκαλί 2:  Προσδιορίστε το Budget

Καθορίστε το budget που θέλετε να διαθέσετε μαζί με το έτερο σας ήμισυ!

Σκαλί 3: Βρείτε το χώρο δεξίωσης.

Αν έχετε σκοπό να κάνετε κάποια δεξίωση, μόλις κλείσετε την ημερομηνία γάμου και την εκκλησία ξεκινήστε να αναζητάτε το μέρος που φαντάζεστε ότι θα θέλατε να γιορτάσετε αυτό το σπουδαίο γεγονός. Αφού το μεγαλύτερο μέρος του budget πιστέψτε με θα το ξοδέψετε για αυτό το party αφιερώστε χρόνο στο να ψάξετε αυτό που σας κάνει χαρούμενους .Θέλετε να είναι κοντά στη θάλασσα ,σε ξενοδοχείο, σε εστιατόριο ή σε κάποια αίθουσα gallery;

Είναι αρκετοί οι παράμετροι που πρέπει να σκεφτείτε! Μόλις βρείτε αυτό που αναζητάτε πρέπει να κλείσετε ραντεβού μαζί τους και να κάνετε κάποια γευστική δοκιμή ,γιατί εκτός από το να είναι το μέρος ωραίο, καλό θα ήταν να σας ευχαριστεί και το μενού που θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας !Μη ξεχάσετε για να έχει επιτυχία το  party σας ,να βρείτε έναν καλό dj όπου θα παίξει το στυλ της μουσικής που εσείς θέλετε για το γάμο σας .Και επειδή τα περισσότερα μαγαζιά δεξιώσεων έχουν δικούς τους συνεργάτες dj, αν επιλέξετε κάτι τέτοιο κλείστε οπωσδήποτε ένα ραντεβού μαζί τους για να συζητήσετε το τραγούδι εισόδου ,το τραγούδι του πρώτου χορού αλλά και κάθε άλλη λεπτομέρεια που θέλετε.

Το κλειδί της επιτυχίας όμως πιστέψτε με είναι το αλκοόλ, γιατί party χωρίς αλκοόλ απλά δεν γίνεται .Καλύτερα να κάνετε οικονομία σε κάτι άλλο προκειμένου να έχετε αλκοόλ στο γάμο σας .Και όταν εννοώ αλκοόλ δεν εννοώ μόνο κρασί και μπύρα αλλά ένα open bar. Είναι το μόνο σίγουρο πως ο κόσμος θα χορέψει, θα ξεφαντώσει και θα μιλάνε για το γάμο σας μέρες μετά αφού θα θυμούνται όλοι το πόσο ωραία περάσανε.

Σκαλί 4: Κλείστε φωτογράφο άμεσα.

Επειδή στην Ελλάδα οι περισσότεροι γάμοι γίνονται Μάιο με Οκτώβριο για να βρείτε διαθέσιμο ένα καλό συνεργείο φωτογράφων πρέπει να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Εξάλλου αυτό που μένει στο βάθος των χρόνων είναι το video και οι φωτογραφίες του γάμου σας .Όλα τα άλλα σβήνουν με τα χρόνια ,οι φωτογραφίες όμως θα είναι εκεί για να ζωντανεύουν τις αναμνήσεις σας.

Σκαλί 5: Βρείτε νυφικό και νυφικά παπούτσια.

Για κάποιες από εσάς, το να βρείτε νυφικό είναι μια εύκολη υπόθεση, γιατί δεν θέλετε να αναλωθείτε σε όλο αυτό ,αλλά η πλειοψηφία των γυναικών επισκέπτεται μέσο όρο έξι με επτά οίκους νυφικών μέχρι να καταλήξουν στο τέλειο νυφικό. Σίγουρα καλό θα ήταν στις πρόβες να έχετε μαζί σας κάποιον που σας αγαπάει πολύ ,όπως η μαμά σας, η κολλητή σας ,η αδελφή σας, ή η κουμπάρα σας, για να σας λέει την αλήθεια για το αν σας πάει ή όχι το νυφικό. Στη συνέχεια ασχοληθείτε με το να βρείτε το κατάλληλο νυφικό παπούτσι ,ώστε να μπορέσετε να το φορέσετε πολλές ώρες και να χορέψετε με αυτό.

Σκαλί 6:Βρείτε την κατάλληλη διακόσμηση και οργανώστε τη λίστα καλεσμένων σας.

Τρεις μήνες πριν το γάμο καλό θα ήταν να ασχοληθείτε με την διακόσμηση της εκκλησίας και της αίθουσας δεξιώσεων. Απευθυνθείτε  σε κάποιο καλό ανθοπωλείο ή διακοσμητή όπου θα σας προτείνει ιδέες που θα ταιριάζουν με το ύφος του γάμου σας. Επιπλέον,φτιάξτε μια λίστα με τους καλεσμένους σας. Σκεφτείτε ποιους θα καλέσετε στην εκκλησία και ποιους στη δεξίωση και στη συνέχεια οργανώστε σε δεκάδες τα πιθανά τραπέζια στα οποία θα μπορούσαν να κάτσουν οι καλεσμένοι σας.

Σκαλί 7: Ετοιμάστε τα χαρτιά της εκκλησίας.

Εάν πρόκειται να κάνετε θρησκευτικό γάμο συνοπτικά είναι τα εξής: πιστοποιητικά γέννησης ,φωτοτυπίες αστυνομικών ταυτοτήτων ,πιστοποιητικά αγαμίας ,δημοσίευση γάμου σε ημερήσια εφημερίδα, δυο μάρτυρες οι οποίοι δεν πρέπει να είναι α βαθμού συγγενείς και παράβολο χαρτοσήμου από την εφορία .Αν πάλι πρόκειται για πολιτικό γάμο τα δικαιολογητικά είναι : φωτοτυπίες αστυνομικών ταυτοτήτων ,ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, δημοσίευση γάμου σε ημερήσια εφημερίδα, παράβολο χαρτοσήμου από την εφορία και φωτοτυπίες πρόσφατων λογαριασμών ΔΕΚΟ για να πιστοποιείται ο τόπος κατοικίας του καθενός.

Σκαλί 8: Ασχοληθείτε με τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες.

Πηγαίνετε σε κάποιο τυπογραφείο ,επιλέξτε ένα όμορφο προσκλητήριο και ζητήστε να σας τυπώσουν τουλάχιστον δυο διαφορετικά προσχέδια για να δείτε αν έχει γίνει κάποιο τυπογραφικό λάθος ,ότι σας αρέσει το χαρτί εκτύπωσης και μετά δώστε την οριστική παραγγελία .Βάλτε οπωσδήποτε μερικά παραπανίσια προσκλητήρια γιατί σίγουρα θα έχετε παραλείψει κάποιον καλεσμένο που ξέχασε να σας αναφέρει η μαμά σας ή η πεθερά σας. Μην ξεχνάτε ότι τα προσκλητήρια πρέπει να τα μοιράσετε ένα μήνα πριν. Μετά τα προσκλητήρια αφιερώστε λίγο χρόνο να διαλέξετε μια elegant μπομπονιέρα για να μοιράσετε στο τέλος του μυστηρίου.

Σκαλί 9:Βρείτε κοστούμι και παπούτσια γαμπρού.

Το κοστούμι του γαμπρού είναι πιο εύκολη υπόθεση και συνήθως απαιτεί πολύ λιγότερο ψάξιμο .Αν σκεφτεί κανείς ότι ένας γαμπρός επισκέπτεται μέσο όρο δυο με τρία μαγαζιά με γαμπριάτικα κουστούμια, προκειμένου να καταλήξει σε αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Δώστε βάση όμως στις λεπτομέρειες και επιλέξτε μια ιδιαίτερη γραβάτα ή ένα ξεχωριστό παπιγιόν. Το καλό με τους άντρες είναι ότι μπορούν να τα ξαναφορέσουν και σε κάποια άλλη επίσημη περίσταση.

Σκαλί 10:Ψάξτε για βέρες ,στέφανα, δώρο κουμπάρων και αυτοκίνητο νύφης.

Επιλέξτε κάποιο καλό χρυσοχοείο ή κάποιο εργαστήριο χειροποίητων κοσμημάτων και βρείτε τις βέρες και τα στέφανα που σας ταιριάζουν. Χαράξτε τις βέρες σας με κάτι συμβολικό όπως την ημερομηνία του γάμου σας ή το όνομα ο ένας του άλλου. Πάντως σε γενικές γραμμές οι βέρες κάνουν λιγότερο  από δυο εβδομάδες να ετοιμαστούν όποτε μην αγχώνεστε. Επιπλέον βρείτε το δώρο που θα κάνετε στους κουμπάρους σας. Θα μπορούσε να ήταν κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό ,ένα καλό ρολόι ,μια φωτογραφική μηχανή ,κάποιο ιδιαίτερο κόσμημα ή ότι άλλο θα τους ευχαριστούσε .Όσον αφορά το αυτοκίνητο με το οποίο θα έρθει η νύφη μια ωραία ιδέα είναι ένα αυτοκίνητο εποχής αντίκα.

Σκαλί 11:Βρείτε νυφικό μακιγιάζ και νυφικό χτένισμα.

Επιλέξτε μέσα από μια σειρά διαφορετικών χτενισμάτων για το τι ακριβώς σας πάει και βγάλτε φωτογραφίες με το κινητό σας για να μπορέσετε να έχετε μέτρο σύγκρισης .Όσον αφορά το μακιγιάζ ,φροντίστε την επιδερμίδα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας με το να πίνετε πολύ νερό , να κάνετε σωστή διατροφή και να βάζετε τις ενυδατικές κρέμες σας .Και φυσικά κάντε τουλάχιστον δυο διαφορετικά δοκιμαστικά μακιγιάζ για να δείτε τι σας ταιριάζει ,βγάλτε φωτογραφίες για να μπορείτε να διορθώσετε τυχόν ατέλειες.

Σκαλί 12:Οργανώστε το ταξίδι του μέλιτος

Σκεφτείτε τον προορισμό που θέλετε να επισκεφτείτε γιατί μετά από τη τόση κούραση και την ένταση της περιόδου προετοιμασίας, θα θέλετε να χαλαρώσετε ουσιαστικά ,να απολαύσετε τον έρωτα σας και να κοιμηθείτε αρκετά.

Απευθυνθείτε σε κάποιο καλό τουριστικό γραφείο που εξειδικεύεται σε ταξίδια του μέλιτος και επιλέξτε τον ιδανικό προορισμό.

Και μη ξεχνάτε να φοράτε πάντα το φωτεινό σας χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά.

Φωτεινές συμβουλές από την Εύα Φωτεινού

Studio Fotinos 

Facebook Page

Facebook

Instagram