Πάμε να βρούμε τον Άι Βασίλη;

Πάμε να βρούμε τον Άι Βασίλη;

Έχουμε μπει πια για τα καλά στο γιορτινό κλίμα και έχουμε αρχίσει τις εξόδους με τα παιδάκια, τα ανιψάκια και τα βαπτιστηράκια μας. Χριστουγεννιάτικα πάρκα και παραμυθοχώρες έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται στη νούμερο ένα προτίμηση των γονιών για οικογενειακή έξοδο.

Μία επίσκεψη στο «χωριό» του Άγιου Βασίλη, που περιμένει να φωτογραφηθεί με τα δικά μας καλικατζαράκια, να παραλάβει το πολύτιμο γράμμα τους και να πει στους βοηθούς του να μοιράσουν λιχουδιές, επιβάλλεται. Κι εκείνος για να μας διευκολύνει, βρίσκεται παντού. Δε χρειάζεται να πληρώσεις καν εισιτήριο για να ταξιδέψεις στον Βόρειο Πόλο. Έχει ταξιδέψει και προσγειωθεί εκείνος, σε πλατείες, πολυκαταστήματα σε πόλεις και χωριά, όλα πλήρως οργανωμένα, γνωστά και παραμυθένια.

Σ’ αυτές τις αληθινές ονειροχώρες βρίσκονται ολόκληροι  παιδότοποι ντυμένοι με τα γιορτινά τους! Φουσκωτές τσουλήθρες, καρουζέλ, ζάχαροσοκολατοσπιτάκια που έχουν ξεπηδήσει από το γνωστό παραμύθι,  μπισκότα που κάνουν μακροβούτια σε σιντριβάνια σοκολάτας, παγοδρόμια, Πολικά Εξπρές, στα οποία επιβιβάζονται μικροί – μεγάλοι και, τσαφ – τσουφ ξεκινάνε τη βόλτα στο «χωριό», όλα εκεί συγκεντρωμένα.

Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούγονται από τα μεγάφωνα, πολύχρωμα φωτάκια και εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών, χριστουγεννιάτικη αγορά, όλα είναι μες το πρόγραμμα.

Η συνήθης παρέα του Άγιου Βασίλη στο Βόρειο Πόλο, ξωτικά, τάρανδοι, χιονάνθρωποι, αλλά και ήρωες από χριστουγεννιάτικα παραμύθια και από τις αγαπημένες παιδικές σειρές κοριτσιών και αγοριών, κυκλοφορούν ανάμεσα μας, να μας υποδεχτούν και πρόθυμοι να παίξουν και να βγάλουνε φωτογραφία – ανάμνηση με το πιτσιρίκι μας.

Εκεί το παιδί, εκτός από τα συγκεντρωμένα άπειρα και ποικίλης φύσεως, μουσικοκινητικά παιχνίδια που έχει να επιλέξει, μπορεί να μπει σε  στολισμένα σπιτάκια – εργαστήρια  και να κάνει με την καθοδήγηση των γονιών και των ξωτικών – υπαλλήλων του «χωριού», χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, κάρτες, ζωγραφιές, εικαστικές δημιουργίες, με μπόλικο γκλίτερ και αστερόσκονη.

Όλες αυτές οι όμορφες εικόνες και στιγμές,  μιλάνε στο συναίσθημα, εντυπώνονται στο συνειδητό και υποσυνείδητο του παιδιού και μελλοντικού ενήλικα, για πάντα. Στο μέλλον, θα συζητάει για τα παιδικά του Χριστούγεννα, θα νοσταλγεί και θα χαμογελάει. Έτσι δεν κάνουμε κι εμείς, όταν θυμόμαστε τα δικά μας παιδικά Χριστούγεννα, στο παραμυθένιο πολυκατάστημα της εποχής μας, το Μινιόν; Το Μινιόν ήταν τότε,  ό, τι είναι τα χριστουγεννιάτικα χωριά τώρα. Το μαγικό μέρος που συναντούσαμε οι σημερινοί γονείς, αλλά και παππούδες, ως παιδιά, τον Άγιο Βασίλη, αμέτρητα λαχταριστά παιχνίδια και λιχουδιές.

Ένα χαρούμενο παιδί έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει ένας χαρούμενος ενήλικας. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν όμορφες αναμνήσεις! Ας επιβιβαστούμε στο Πολικό Εξπρές μαζί με τα παιδιά μας, κι ας ταξιδέψουμε στη γιορτινή μας πόλη!