Τα 12 πιο Χριστουγεννιάτικα αιθέρια έλαια

Τα 12 πιο Χριστουγεννιάτικα αιθέρια έλαια

Δεδομένου ότι ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, είναι η τέλεια εποχή για να χρησιμοποιήσουμε τouς λύχνους αρωματοθεραπείας, που πλέον όλοι λίγο πολύ έχουμε στο σπίτι, κι αν όχι, εύκολα μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο στα είδη διακόσμησης. Τα αιθέρια έλαια, δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, αρωματίζουν φυσικά, διώχνουν την αρνητική ενέργεια ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη διάθεση. Μπορούμε να κάψουμε κάποια από τα παρακάτω 12 αιθέρια έλαια, είτε ξεχωριστά, είτε συνδυάζοντας μυρωδιές της αρεσκείας μας.

  1. Πεύκο

Το πεύκο είναι το νούμερο ένα αιθέριο έλαιο για τα Χριστούγεννα. Πέρα από την χειμωνιάτικη μυρωδιά που θα φέρει στο σπίτι, δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε αληθινό δέντρο, μιας και η φυσική μυρωδιά του θα κατακλύσει το χώρο.Το αιθέριο έλαιο πεύκου βοηθάει στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Η μυρωδιά του πεύκου διευκολύνει τη πέψη και ισορροπεί την όρεξη. Επιπλέον, είναι εξαιρετικό στο να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας.

  1. Κανέλα

Δεν υπάρχει πιθανώς καλύτερο αιθέριο έλαιο για την ενεργοποίηση των αναμνήσεων της οικογενειακής θαλπωρής. Όταν γεμίζουμε ο σπίτι με κανέλα, το γεμίζουμε με ζεστασιά και χαλάρωση. Η κανέλα υποστηρίζει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, για την καταπολέμηση του κρυολογήματος.

  1. Μέντα

Η μέντα  είναι μία από τις πιο ωραίες χειμωνιάτικες γεύσεις και μυρωδιές.Τη γνωρίζουμε από τις καραμέλες τα μπισκότα και άλλες λιχουδιές. Η μέντα φέρνει το άρωμα των διακοπών στο σπίτι, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα τέλειο ενεργειακό τονωτικό και ένα απίστευτο φυσικό χαλαρωτικό. Δύο απαραίτητα συστατικά για τις διακοπές.

  1. Λιβάνι

Το Ιερό δώρο των Μάγων στον Χριστό μας, που καίει από τότε στα σπίτια και στις καρδιές μας. Στην Ανατολή το λιβάνι συνδέεται με την εξισορρόπηση του έβδομου τσάκρα , ενώ έχει μια βαθιά πνευματική σημασία σε όλες τις θρησκείες. Το λιβάνι είναι ένα ισχυρό όπλο για την ενίσχυση της υγείας του ανοσοποιητικού συστήματος και την ανακούφιση από το άγχος.

  1. Μύρο

Το μύρο είναι το δεύτερο δώρο των Μάγων στο μικρό Χριστό και ένα σπουδαίο αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στα σπίτια και στην Εκκλησία. Όπως το λιβάνι, έτσι και το αιθέριο έλαιο μύρου είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος και φυσικό αγχολυτικό.

  1. Γαρύφαλλο

Είτε σε καρφάκι είτε σε σκόνη,το γαρύφαλλο συγκαταλέγεται στις κλασσικές μυρωδιές των Χριστουγέννων. Το πλούσιο άρωμα του προσθέτει ένα ιδιαίτερο βάθος στις μυρωδιές του σπιτιού κατά τη διάρκεια των διακοπών. Βοηθά στην ανακούφιση των αναπνευστικών προβλημάτων και στη καλή κυκλοφορία του αίματος.

  1. Πορτοκάλι

Η περίοδος των εσπεριδοειδών συμπίπτει όπως όλοι γνωρίζουμε, ειδικά στην Ελλάδα, με την περίοδο των Χριστουγέννων. Μια φορά κι έναν καιρό, οι άνθρωποι θα δώσουν ο ένας στον άλλο αυτά τα νόστιμα τροπικά φρούτα ως δώρο Χριστουγέννων. Σήμερα, σε συνδυασμό με την πλούσια μυρωδιά του γαρύφαλου και της κανέλας, το πορτοκάλι δίνει ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο άρωμα. Αποτοξινώνει το σώμα και βοηθά στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με τη φλεγμονή.

  1. Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι άλλη μια υπέροχη μυρωδιά που προκαλεί τις αισθήσεις και  ανασύρει αναμνήσεις από Χριστουγεννιάτικα γλυκά και ποτά. Το βρώσιμο αιθέριο έλαιο μοσχοκάρυδου, προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία και κυρίως για τη βελτίωση των πεπτικών προβλημάτων. Επίσης ένα φυσικό βοήθημα για την αυπνία.

  1. Γλυκάνισος

Ο γλυκάνισος χρησιμοποιείται για αιώνες στα παραδοσιακά αρτοποιήματα. Είναι ένα ισχυρό χαλαρωτικό, που βοηθά στην επιβράδυνση της κυκλοφορίας και στην καταπολέμηση του άγχους. Ακόμα είναι ένα φυσικό αποχρεμπτικό και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το βήχα και τη γρίπη.

  1. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια θαυματουργή ρίζα με πολλές ιδιότητες  και το συναντάμε σε διάφορες μορφές. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μόνιμη θέση στην Ελληνική κουζίνα. Το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική στο τσάι, αλλά και στα γλυκά. Το αιθέριο έλαιο τζίντζερ  είναι  ιδανικό διεγερτικό και κατάλληλο για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την αδράνεια των διακοπών και να μας παρακινήσει  να κάνουμε τις ημέρες μας πραγματικά ξεχωριστές. Το τζίντζερ ενισχύει την ενέργεια και προωθεί την σαφή λήψη αποφάσεων.

  1. Κέδρος

Ο κέδρος έχει ένα θαυμάσιο άρωμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ ‘όλη τη χειμερινή περίοδο. Αυτή η πλούσια ξυλώδης μυρωδιά κάνει το σπίτι να μυρίζει σαν μια ζεστή και φιλόξενη φωλιά που μας προστατεύει από το κρύο. Ο κέδρος χρησιμοποιείται για αποτοξίνωση και τόνωση του μεταβολισμού.

  1. Λεβάντα

Η λεβάντα μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη επιλογή για τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι είναι ένα φρέσκο ​​καλοκαιρινό λουλουδένιο άρωμα . Ωστόσο, η λεβάντα είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά, καταπραϋντικά αιθέρια έλαια. Κατά τη διάρκεια των διακοπών όταν τρέχουμε για ψώνια και εκκρεμότητες της τελευταίας στιγμής ,όταν αντιμετωπίζουμε τις οικογενειακές υποχρεώσεις και προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι τέλεια, μπορεί να αισθανθούμε υπερβολικό άγχος. Καίγοντας μερικές σταγόνες λεβάντας στο λύχνο, στο τέλος της ημέρας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσουμε.

Τα Χριστουγεννιάτικα αιθέρια έλαια των Χριστουγέννων μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει με αληθινό σπίτι. Να δώσουν θαλπωρή, ζεστασιά, ηρεμία, γλύκα. Αν ψάχνετε για ένα ξεχωριστό δώρο που κάποιος θα αγαπήσει, σκεφτείτε να δωρίσετε ένα σετ αρωματοθεραπείας με βιολογικά αιθέρια έλαια.

Υιοθετήστε αυτή τη συνήθεια κάθε ημέρα του χρόνου και αρωματίστε τη Ζωή σας!!!

Με Αγάπη και Φώς