Αστεία Ιστορία : Προ Εορτών

Αστεία Ιστορία : Προ Εορτών

Έχω καιρό να γράψω αστεία ιστορία αλλά οι γιορτές πάντα μου ¨δίνουν δικαιώματα¨. Οι ιστορίες που θα σας πω είναι περσινές και περιμένω με ανυπομονησία τις φετινές.

Ιστορία Χριστουγέννων Α: Προ-εορτών!

Κυρία Λένα Κ.

Μπαίνει ο Δεκέμβριος κι έρχεται αρχές του μήνα η κα Λένα και κάναμε το ζύγισμα μας μετά από 3 βδομάδες. Ενώ έχουμε βάλει στόχο να έχουμε χάσει 1,5 κιλό, έχει πάρει 3,5! Παθαίνει ένα μικρό «εγκεφαλικό» και κάθεται έκπληκτη στην πολυθρόνα απέναντι μου. Με ύφος ανήξερο μου λέει πως δεν μπορεί να έχει συμβεί αυτό γιατί έφαγε τίποτα άλλο απ΄ότι έλεγε το πρόγραμμα. Έτοιμοι να σκίσουμε τα πτυχία μας επαναλαμβάνουμε το ζύγισμα μήπως κόλλησε ο αναλυτής. Ο άτιμος πάλι +3,5! Η μεζούρα + 3-4 πόντους. Περίλυπη κ κα Λένα αποχωρεί απ΄ το γραφείο κι εγώ σκασμένη για το τι πήγε τόσο στραβά. Μια ώρα αργότερα λαμβάνω τηλεφώνημα από την κόρη της:

-Κα Φωτεινού μπορώ να σας δώσω τη Μάρθα Βούρτση να σας πει δυο λογάκια.

-Βεβαίως (γελάω ήδη)

-(Κλαμένο ύφος) Έλα παιδάκι μου, ήθελα να σου πω κάτι. Νααα, προηγουμένως (τραβάει όλα τα φωνήεντα) ντράπηκα να σου πω την αλήθεια. Έφτιαξα τα μελομακάρονα του Άκη του καλού παιδιού. Ήταν πεντανόστιμα. Έφαγα τουλάχιστον 60 αυτές τις 20 μέρες. Μπορεί να λέω και λίγα. Δεν φταίω εγώ κοριτσάκι μου. Αυτά τα άτιμα! Σου υπόσχομαι πως δεν θα ξαναμπώ στον Άκη για 2 μήνες. Μόνο γιαούρτια θα τρώω μέχρι την Πρωτοχρονιά.

-(Γελάω τόσο που δεν μπορώ να μιλήσω) Μα νόμιζα πως ή εσείς ή ο λιπομετρητής πάθατε βλάβη.

-Γι΄ αυτό σε πήρα μην σ΄ έβαζα κόρη μου σε μπελάδες και πας το μαραφέτι που μας μετράς για επισκευή. Μου φώναξε και η κόρη μου για το ψέμα μου. Άστα νιώθω χάλια τώρα!

-Να νιώθετε πλήρης και λόγω κορεσμού και λόγω απολογισμού. (Πάλι γελάμε μαζί). Απλά να ξέρετε πως τα μελομακάρονα του Άκη είναι εθιστικά. Να φυλάσσονται μακριά από λαίμαργους, αδύναμους χαρακτήρες και κυρίες Λένες!

[Η ιστορία διαβάστηκε από την κα Λένα που πλέον είναι σε συντήρηση και γέλασε μέχρι δακρύων, μου εκμυστηρεύτηκε πως η επιτυχία της στο ραντεβού εκείνο ήταν πως λόγω συνταξιοδότησης είχε ξεκινήσει μαθήματα υποκριτικής]