Ζαμπονοτυρόπιτα σπιτική

Ζαμπονοτυρόπιτα σπιτική

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΠΙΤΙΚΗ

1 πακέτο σφολιάτα

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με απαλή γεύση

1 κουταλάκι του γλυκού φουσκωτό, κέτσαπ

120γραμμ. ζαμπόν σε φέτες του τοστ

250γραμμ. Τυρί Γκούντα σε φέτες του τοστ

1 αβγό

Αλευράκι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200οC.

2. Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε το αβγό με 1 κουταλιά της σούπας νερό και σε ένα άλλο μπολάκι, αναμιγνύουμε την μουστάρδα με την κέτσαπ. Κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες, το τυρί του τοστ.

3. Στρώνουμε το ταψί του φούρνου μας με λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με αλευράκι. Στη συνέχεια, απλώνουμε επάνω της, το πρώτο φύλλο της σφολιάτας.

4. Αλείφουμε την σφολιάτα με το μίγμα της μουστάρδας, αφήνοντας γύρω-γύρω μια καθαρή μπορντούρα φάρδους 2-3 εκατοστών.

5. Στρώνουμε επάνω στο μίγμα της μουστάρδας τις φέτες του ζαμπόν και πάνω από το ζαμπόν, τις λωρίδες του τυριού.

6. Αλείφουμε με το μίγμα του αβγού την κενή μπορντούρα που έχουμε αφήσει στο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα μας, με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.

7. Πιέζουμε το φύλλο απαλά γύρω-γύρω να κολλήσει και διπλώνουμε λίγο τις άκρες του σαν σχεδιάκι, για να μη μας διαχωριστούν τα δυο φύλλα με το ψήσιμο.

8. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το μίγμα του αβγού και κάνουμε μερικές χαρακές με ένα κοφτερό μαχαιράκι στο επάνω φύλλο για να φεύγει ο ατμός, την ώρα που θα ψήνεται.

9. Φουρνίζουμε την ζαμπονοτυρόπιτα για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει. Την ξεφουρνίζουμε, την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει, στην συνέχεια την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και την σερβίρουμε ζεστή.

Εάν την συνοδέψουμε και με μια δροσερή πράσινη σαλάτα, (Σαλάτα με μαρούλι και φρέσκο κάρδαμο), έχουμε στο τραπέζι μας, το τέλειο φαγητό!!!

Ανθή Λαμπίρη