Πώς να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα, όταν τρώτε έξω

Πώς να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα, όταν τρώτε έξω

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι από εμάς, ένα γεύμα εκτός σπιτιού με αγαπημένα μας πρόσωπα είναι -ακόμη τουλάχιστον- στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας. Προκειμένου όμως, να μην ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα στο εστιατόριο ή την ταβέρνα, από όσα υπολογίζουμε, καλό θα ήταν να προσέξουμε μερικές «λεπτομέρειες» ώστε να καταφέρουμε και να περάσουμε καλά και εμείς και το πορτοφόλι μας.

Διαβάστε λοιπόν, μερικές «πρακτικές» που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα περιττά έξοδα, όταν τρώτε έξω.

Φροντίστε να παραγγέλνετε με βάση τον κατάλογο

 

Μην παρασυρθείτε από τις μυρωδιές ή… την πείνα της στιγμής και παραγγείλετε χωρίς να συμβουλευτείτε τον κατάλογο του καταστήματος και τις τιμές του κάθε πιάτου. Ειδικά σε ψαροταβέρνες, η παραγγελία χωρίς να γνωρίζετε το κόστος της κάθε μερίδας, μπορεί να σας τινάξει στον αέρα! Άλλωστε, δεν είναι κακό να μοιραστείτε τα πιάτα του τραπεζιού, ειδικά αν είστε δύο άτομα, και να χωρίσετε τη μερίδα στα δύο.

– Πιείτε με φειδώ και μοιραστείτε το επιδόρπιο

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που πάνω στην ευφορία της στιγμής, παραγγέλνουμε περισσοτερα ποτά απ’ ότι θα έπινε όλη η παρέα. Γι αυτό, προτιμήστε να παραγγείλετε ο καθένας το ποτό που επιθυμεί, για να αποφύγετε τις υπερβολές. Αν η επιλογή των περισσοτέρων είναι το κρασί, ζητήστε εκείνο που διαθέτει το κατάστημα σε κανάτα -το κρασί σε εμφιαλωμένο μπουκάλι είναι πάντοτε ακριβότερο. Όσο για το επιδόρπιο, θα σας έρθει πιο οικονομικά αν επιλέξετε ένα ή δύο είδη από αυτά που αναγράφονται στον κατάλογο, με περισσότερα… κουταλάκια που να καλύπτουν όλη την συντροφιά σας.

– Μην βγείτε για φαγητό εντελώς νηστικοί

 

Είναι λογικό να πέσετε σαν… αρπακτικά πάνω στον κατάλογο, αν δεν έχετε φάει τίποτα όλη την υπόλοιπη ημέρα. Φροντίστε λοιπόν, να έχετε καταναλώσει έστω ένα σνακ πριν επισκεφτείτε το εστιατόριο ή την ταβέρνα, προκειμένου να αποφύγετε να παραγγείλετε περισσότερα πιάτα από όσα πραγματικά χρειάζεστε.

Προτιμήστε νερό βρύσης αντί εμφιαλωμένου

 

Εφόσον η περιοχή που έχετε επισκεφτεί για να γευματίσετε διαθέτει πόσιμο νερό από το δίκτυο ύδρευσης, αποτελεί περιττό έξοδο να παραγγείλετε εμφιαλωμένο νερό στο τραπέζι σας. Όλα τα εστιατόρια είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να εξυπηρετήσουν κάθε πελάτη που επιθυμεί φρέσκο νερό από τη βρύση, οπότε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Μαρία Κόλλια