TIPS ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ

TIPS ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ

Το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας και της έκθεσης στις ηλιακές ακτίνες για αρκετές ώρες, η ενυδάτωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική. Επειδή λοιπόν αποβάλετε πολλά υγρά μέσω της εφίδρωσης και των ούρων, πρέπει καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας να ενυδατώνεστε σωστά. Υπάρχουν κάποιοι εύκολοι τρόποι για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

1. Σχεδιασμός: Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι πως έχετε αρκετό νερό μαζί σας, είναι πάντα να έχετε μαζί σας. Είτε είστε στη δουλειά σας είτε είστε έξω, να έχετε πάντα μαζί σας το προσωπικό σας μπουκαλάκι με νερό.

2. Ποικιλία: Τα smoothies, οι φυσικοί χυμοί και το κρύο τσάι είναι επίσης θρεπτικά και ενυδατικά, αν θεωρείτε πως το νερό είναι βαρετό. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί χυμοί για να έχετε ποικιλία. Απλά φροντίστε να αποφεύγετε την προσθήκη ζάχαρης και προσοχή με την ποσότητα στην κατανάλωση των φρούτων, γιατί κι αυτά περιέχουν φρουκτόζη, ένα φυσικό σάκχαρο το οποίο χρειάζεται μέτρο ως προς την κατανάλωση.

3. Μην πίνετε μόνο νερό, βάλτε το και στο φαγητό σας: Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού.

Αυτά είναι: Αγγούρι: 96,7%, Μαρούλι Iceberg: 95,6%, Σέλερι: 95,4%, Ραπανάκια: 95,3%, Ντομάτες: 94,5%, Πράσινες πιπεριές: 93,9%, Κουνουπίδι: 92,1%, Καρπούζι: 91,5%, Φράουλες: 91%, Μπρόκολο: 90,7%, Grape fruit: 90,5%, Πεπόνι: 90,2%

4. Να θυμάστε πάντα τους ηλεκτρολύτες: Διάφορα αθλητικά ποτά παρέχουν μια εύκολη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Όταν το κορμί ιδρώνει, δεν χάνει μόνο υγρά αλλά και ηλεκτρολύτες.

5. Ποιος δεν λατρεύει τις γρανίτες: Όλοι λατρεύουν τις γρανίτες και έχουν λόγο! Είναι δροσιστικές, γλυκές και περιορίζουν τη δίψα. Φτιάξτε λοιπόν σπιτικές γρανίτες με φρέσκα φρούτα κι αποφύγετε τις έτοιμες του εμπορίου, γιατί περιέχουν πολλά συντηρητικά και έξτρα ζάχαρη.

6. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας να πίνετε νερό: Βάλτε υπενθυμίσεις στο κινητό ή το ημερολόγιο σας αν είστε στο γραφείο κι όχι σε κάποια παραλία για να θυμάστε να πίνετε νερό!