Τι να μην λέτε στις ανύπαντρες φίλες σας

Τι να μην λέτε στις ανύπαντρες φίλες σας

Τι είναι αυτό που ωθεί κάποια στιγμή τις παντρεμένες να μιλούν στις ανύπαντρες φίλες τους για θέματα που αφορούν τους άντρες με ένα… «βαρύγδουπο» συμβουλευτικό ύφος κοιτώντας τες με το ανάλογο βλέμμα «δεν ξέρεις εσύ»; Ή γιατί παθαίνουν εμμονή με τα του γάμου και βομβαρδίζουν τις αδέσμευτες φιλενάδες τους που κάποια στιγμή κουράζονται να ακούν το… δράμα μιας παντρεμένης;

Μάθετε τις 14 πιο εκνευριστικές συζητήσεις, σύμφωνα με το gamos.gr, που μπορεί να φέρουν σε αμηχανία τις φίλες σας.

1. Μην ρωτάτε συνεχώς «γνώρισες κάποιον ενδιαφέροντα τύπο;».

2. Μην μονοπωλείτε τις συζητήσεις σας για τα έγγαμα προβλήματα – τα δικά σας ή των άλλων παντρεμένων γνωστών σας.

3. Μην επισημαίνετε κάθε φορά που η φίλη σας χωρίζει πόσο τυχερή αισθάνεστε που δεν χρειάζεται πια να βγαίνετε ραντεβού και να συναναστρέφεστε με… ανόητους.

4. Μην επισημαίνετε πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή της και η παρέα σας αν είχε δεσμό.

5. Μην συγκρίνετε τους εκάστοτε δεσμούς της με τον «φανταστικό άνδρα που εσείς παντρευτήκατε».

6. Μην δείχνετε οίκτο για το γεγονός ότι είναι single. Δεν είναι και τόσο μεγάλη καταστροφή!

7. Μην της τονίζετε συνεχώς τα θετικά του να είναι κανείς παντρεμένος και να έχει παιδιά πιέζοντας την να βρει κάποιον γρήγορα.

8. Ξεχάστε την έκφραση «Όταν παντρευτείς, θα δεις και εσύ». Από τη γιαγιά ακούγεται cult από εσάς απλά ενοχλητική.

9. Ξεχάστε επίσης την έκφραση «Μήπως είσαι και εσύ λίγο παράξενη και κάπως εκλεκτική;».

10. Μην τη συμβουλεύετε για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται σε έναν άνδρα για να τον «ρίξετε». (Από πότε γίνατε ειδήμων;).

11. Μην μιλάτε με ύφος αυθεντίας. Θα εκτιμήσει τη γνώμη σας ή ο,τι της πείτε όταν διατηρήσετε ένα ήρεμο ύφος, φιλικό αφήνοντας την ενδιάμεσα να σχολιάζει.

12. Μην της προτείνετε να κάνει πράγματα που δεν ταιριάζουν στην προσωπικότητα της μόνο και μόνο επειδή άλλες τρεις φίλες της που παντρεύτηκαν τα έκαναν και πέτυχαν!

13. Μην τονίζετε με κάθε ευκαιρία ότι ο μοναδικός σκοπός της γυναίκας και ο μοναδικός τρόπος να ευτυχίσει είναι ο γάμος.

14. Και μια υπενθύμιση: ο γάμος είναι μια έκφραση αγάπης ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Και κάθε γάμος είναι ξεχωριστή περίπτωση. Μην συγκρίνετε και μην κρίνετε ή τουλάχιστον κρατήστε και κάποια επιφύλαξη σε ότι λέτε γιατί ποτέ δεν ξέρετε πως έρχονται τα πράγματα…