Θωρακίστε τον οργανισμό σας ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Θωρακίστε τον οργανισμό σας ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μεγάλο φόβο όλων σχεδόν των γυναικών, ειδικά εκείνων που έχουν κληρονομική προδιάθεση στη νόσο. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες τροφές που προλαμβάνουν την εμφάνιση καρκίνου, ενώ περιορίζουν την πιθανότητα μεταστάσεων.

Μερικές από τις τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο του μαστού είναι:

Μούρα


Τα φυτοχημικά που περιέχουν βοηθούν να σταματήσει η ανάπτυξη και η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, περιορίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων μορφών καρκίνου.

Ντομάτες


Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε λυκοπένιο μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

Αβοκάντο


Πλούσια πηγή ελαϊκού οξέος που το καθιστά βασικό σύμμαχο στη μάχη για την πρόληψη του καρκίνου.

Λαχανάκια Βρυξελλών


Περιέχουν γλυκοσινολάτες, ουσίες που είναι ισχυροί «μαχητές» στον πόλεμο κατά του καρκίνου. Τα λαχανάκια Βρυξελλών συγκεκριμένα, φαίνεται να έχουν τον πιο επωφελή συνδυασμό των γλυκοσινολατών, όταν πρόκειται για την αποτροπή του καρκίνου του μαστού.

Γκρέιπ φρουτ


Ανάμεσα στην πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων του αποτελεί κυρίαρχι παράγοντα αναστολής εμφάνισης και πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων.

Αγκινάρες


Σύμφωνα με μια ιταλική μελέτη το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας, μειώνει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων σε πολλούς τύπους καρκίνου, ενώ τα φλαβονοειδή στις αγκινάρες μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Πληροφορίες από το www.iefimerida.gr