Σας έχει πάρει από κάτω; 7 τρόποι να βρείτε και πάλι την χαρά!

Σας έχει πάρει από κάτω; 7 τρόποι να βρείτε και πάλι την χαρά!

Όσο αισιόδοξοι και αν προσπαθείτε να παραμείνετε, δεν είναι λίγες οι φορές που οι απαισιόδοξες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό σας. Ίσως «φταίνε» οι αλλαγές που έχετε αναγκαστεί να κάνετε στη ζωή σας προκειμένου να «επιβιώσετε» στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες διαβίωσης. Ίσως είναι το άγχος και η ψυχική κούραση που σωρεύονται στον οργανισμό σας εξαιτίας των εξαντλητικών ρυθμών της καθημερινότητάς σας, ή ακόμη και κάποιες στενοχώριες που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που σας έχει ωθήσει να σκέφτεστε απαισιόδοξα και να έχετε χάσει την όρεξή σας για δράση και προσπάθεια, διαβάστε πώς μπορείτε να βρείτε και να δώσετε στον εαυτό σας τα απαραίτητα κίνητρα και να βγείτε από την αδράνεια.

Βάλτε ένα στόχο. Δεν μπορείτε να είστε επικεντρωμένοι σε κάτι που σας ενδιαφέρει, όταν αναλαμβάνετε να διεκπεραιώνετε πολλά πράγματα μαζί ή προσπαθείτε να επιτύχετε πολλούς στόχους μεμιάς. Επιλέξτε έναν στόχο τη φορά και «δοθείτε» σε αυτόν ολοκληρωτικά – μπορείτε πάντα να ασχοληθείτε με τους υπόλοιπους στόχους σας, αφού καταφέρετε να ολοκληρώσετε τον πρώτο στόχο που θέσατε σε προτεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα



Βρείτε την έμπνευση. Η έμπνευση πολλές φορές έρχεται από τους άλλους ανθρώπους που ήδη έχουν καταφέρει αυτό που θέλετε και εσείς να επιτύχετε ή που ασχολούνται τώρα με αυτό. Αν δεν έχετε κάποιον δικό σας άνθρωπο να σας «εμπνεύσει», αναζητείστε στο διαδίκτυο οτιδήποτε σχετικό με τον στόχο σας και διαβάστε τις ιστορίες και τις εμπειρίες των άλλων για να πάρετε ιδέες.

Ορίστε την ημέρα έναρξης του στόχου. Όταν βρείτε κάτι ή κάποιον να σας εμπνεύσει, μην βιαστείτε να περάσετε στη φάση υλοποίησης του στόχου, χάρη του ενθουσιασμού σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ορίσετε μία ημερομηνία οπότε θα ξεκινήσετε να υλοποιείτε τον στόχο σας γιατί με αυτόν τον προγραμματισμό, θα καταφέρετε να σκεφτείτε προνοητικά κι έτσι, να μειώσετε τις πιθανότητες να κάνετε κάποιο λάθος και ταυτόχρονα, να αυξήσετε την εστίασή σας προς αυτή την κατεύθυνση.

Γράψτε τον στόχο σας. Κάνετε τον στόχο σας… σλόγκαν και εκτύπωσε το με μεγάλα γράμματα για να τον τοποθετήσετε σε ένα περίοπτο σημείο του σπιτιού σας. Έτσι θα καταφέρετε να «κρατηθείτε» επικεντρωμένοι στον στόχο σας, αφού τον φέρνετε συνεχώς στο μυαλό σας καθώς λέγεται ότι όσο πιο συχνά σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνουμε πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα στην επόμενη σελίδα



Ξεκινήστε με αργά και σταθερά βήματα. Αν δυσκολεύεστε να κάνετε την αρχή, μπορεί να είναι γιατί κάνετε μεγάλα σχέδια. Αν ο στόχος σας είναι για παράδειγμα να καταφέρετε να χρησιμοποιείτε λιγότερο το αμάξι σας, για λόγους οικονομίας, ξεκινήστε με μικρά, πολύ μικρά βήματα, επιλέγοντας τα μέσα μεταφοράς μία φορά την εβδομάδα.

Χτίστε πάνω στις μικρές επιτυχίες. Δεν υπάρχει ισχυρότερο κίνητρο από το αίσθημα της επιτυχίας, γι αυτό χαρείτε κάθε μικρή πρόοδο που κάνετε προς την κατεύθυνση του στόχου σας. Με κάθε βήμα που θα κάνετε και θα το φέρετε εις πέρας επιτυχώς, θα αισθάνεστε ακόμα πιο επιτυχημένος. Μετά από λίγους μήνες, που θα έχουν προστεθεί όλα τα μικρά βήματα, θα έχετε σημειώσει πραγματικά μεγάλη πρόοδο.

Αντικαταστείτε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Έχοντας ως κίνητρο τις μικρές επιτυχίες που ήδη έχετε σημειώσει, αντικαταστήστε τη σκέψη «Είναι πολύ δύσκολο!» με το «Αφού τα κατάφερα ως εδώ, μπορώ κι άλλο!». Αυτή η θετική σκέψη σίγουρα μπορεί να σας «κινητοποιήσει» για να συνεχίζετε κάθε φορά την προσπάθειά σας.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr


ΠΗΓΗ: www.wisebread.com