Σαλάτα πολύχρωμη με φρέσκα και κατεψυγμένα λαχανικά

Σαλάτα πολύχρωμη με φρέσκα και κατεψυγμένα λαχανικά

ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Για την σαλάτα,

2 φλιτζάνια του τσαγιού ντοματίνια κομμένα στην μέση

2 φλιτζάνια του τσαγιού βρασμένες πατάτες σε κυβάκια

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια

3 πιπεριές, κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί, κομμένες σε μισά δαχτυλίδια

3 φλιτζάνια του τσαγιού κατεψυγμένα και βρασμένα ανάμεικτα λαχανικά

Για την σάλτσα,

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιαντρο

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο

φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λάιμ

½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Αλατάκι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα,

1 φλιτζάνι του τσαγιού ανθότυρο θρυμματισμένο με τα δάχτυλα

1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Κόβουμε τις πατατούλες, τις βράζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

2. Βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη

3. Κόβουμε τις πιπεριές σε δαχτυλίδια και το αβοκάντο σε κυβάκια.

4. Βάζουμε τα λαχανικά σε σειρά στην πιατέλα μας.

5. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλεντεράκι μας και περιχύνουμε την σαλάτα.

6. Την πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο τυρί, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την σερβίρουμε.

Ανθή Λαμπίρη