Πώς να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας στο Facebook

Πώς να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας στο Facebook

Γνωρίζετε πολύ καλά πως το Facebook μπορεί να σας φέρει πιο κοντά με φίλους, συνεργάτες και γνωστούς σας, αλλά και… να σας «κάψει», χωρίς καν να το αντιληφθείτε. Γι αυτό την τελευταία φορά που είπατε στη δουλειά πως τάχα δεν αισθάνεστε καλά και απουσιάσατε, την επόμενη μέρα… το αφεντικό σάς κοιτούσε περίεργα -μήπως κάποιος φίλος σάς έκανε tag σε κοινή σας φωτογραφία την ίδια ημέρα να πίνετε καφέ στο Θησείο;

Κι αφού έχουν τη δυνατότητα όλοι να μαθαίνουν πού είστε και τι κάνετε, πώς μπορείτε να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή, αν δεν διαγράψετε μια για πάντα το προφίλ σας; Ψυχραιμία. Δεν χρειάζεται να αποσυρθείτε από το «φατσοβιβλίο» προκειμένου να είστε ασφαλής. Αλλά να μελετήσετε τα «ψιλά γράμματά» του και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του προσωπικού σας λογαριασμού, έτσι ώστε να είστε σίγουρη για το ποιος βλέπει τις πληροφορίες και τα δεδομένα που «ανεβάζετε».

Τι να κάνετε

– Κάτω από την ετικέτα (tab) του λογαριασμού σας στη σελίδα σας στο Facebook, κκλικάρετε τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας για να βρείτε τι μπορεί να δουν «Όλοι», «Φίλοι Φίλων» ή «Μόνο Φίλοι».

– Άλλαξτε τις ρυθμίσεις ώστε να μην μπορεί κανείς εκτός από την ομάδα «Μόνο Φίλοι» να δει τίποτε άλλο εκτός από τα βασικά. Κρατήστε τις φωτογραφίες, τις ενημερώσεις και άλλες πληροφορίες προσωπικές.

– Googl-άρετε τον εαυτό σας. Εμφανίζεται το προφίλ σας στο Facebook; Κρύψτε το από τις μηχανές αναζήτησης σε Apps και ιστοσελίδες με τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας.

– Κάτω από το λογαριασμό, κλικάρετε τις Ρυθμίσεις Ασφαλείας και μετά την Ασφάλεια Λογαριασμού. Επιλέξτε «Αλλαγή» για να ενεργοποιήσετε τον «συναγερμό» για περίεργη δραστηριότητα στο λογαριασμό σας.