Πώς θα αναγνωρίσετε τον άπειρο εραστή

Πώς θα αναγνωρίσετε τον άπειρο εραστή

«Ένας άπειρος εραστής συνήθως κάνει μπαμ από μακριά. Μπορεί κανείς να τον ξεχωρίσει με την ίδια ευκολία που θα ξεχωρίσει τον δάσκαλο από τον μαθητή: Είναι συνεσταλμένος, αμήχανος, δειλός, κλεισμένος στον εαυτό του, λιγόλογος, μοναχικός, ανασφαλής, παίρνει τα πάντα στα σοβαρά, δεν έχει αυτοεκτίμηση όχι μόνο μέσα στις σχέσεις του, αλλά και στα άλλα πεδία της ζωής του, στο επαγγελματικό και το κοινωνικό.

»Δεν αποκλείεται όμως και το αντίθετο: Να διαθέτει ένα υπερτροφικό εγώ: να έχει αυτοπεποίθηση, να είναι επιτυχημένος επαγγελματικά, να έχει πολλές παρέες, να κρύβει αριστοτεχνικά την απειρία του με δηλώσεις του τύπου «Καμιά γυναίκα δεν είναι αρκετά καλή για μένα», ή «Δεν έχω βρει ακόμα κάποια που να με συγκινήσει ιδιαίτερα ώστε να προχωρήσω σε μια σχέση μαζί της». Οι άνδρες που ανήκουν σ αυτή τη κατηγορία έχουν καλύτερη πρόγνωση στο να ξεπεράσουν πιο γρήγορα και εύκολα το πρόβλημα τους : «Αφού το κατάφερα εδώ θα τα καταφέρω κι εκεί».

»Το κοινό σημείο όλων των άπειρων εραστών είναι ότι δεν φλερτάρουν. Μπορεί να είναι ευγενικοί ή και φιλικοί με τις γυναίκες, ποτέ όμως ερωτικοί. Ένα δεύτερο κοινό τους σημείο είναι ότι δεν μιλούν για το πρόβλημα τους και νιώθουν βαθιά μέσα τους ντροπή για την αδυναμία τους να δημιουργήσουν σχέση με μια γυναίκα. Και το πρόβλημα τους επιδεινώνεται από την πίεση που ασκεί πάνω τους το περιβάλλον τους».

Πώς θα τον προσεγγίσετε


Το γεγονός ότι κάποιοι άνδρες αποφεύγουν το φλερτ με τις γυναίκες, δεν σημαίνει ότι εκείνες δεν έλκονται από αυτούς. Πώς λοιπόν θα μπορούσαν να τους προσεγγίσουν; «Χωρίς επιθετικότητα, χωρίς έντονη διεκδίκηση, και προπαντός χωρίς να τον κάνουν να υποψιαστεί ότι έχουν καταλάβει το πρόβλημά του. Η φιλική συμπεριφορά αλλά ταυτόχρονα και το σαφές μήνυμα ότι υπάρχει ερωτισμός είναι ο καλύτερος τρόπος. Χρειάζεται όμως υπομονή, επιμονή και χρόνος, ώστε εκείνος να ανοιχτεί και να ανταποκριθεί. Και σήμερα οι γυναίκες που θα το έκαναν, φοβάμαι ότι δεν είναι πολλές».

Μυρτώ Χρηστίδου