Πώς να σε πιω καλό μου νεράκι;

Πώς να σε πιω καλό μου νεράκι;

Μπροστά στην απίστευτη  γκάμα των πολύχρωμων ποτών , των πολύ γλυκών αναψυκτικών και των πολύ αρωματικών χυμών που κατακλύζουν την αγορά δεν είναι τυχαίο πως το νερό έχει δεύτερη ή τρίτη ή ακόμα και τέταρτη θέση στην προτίμηση μας. Το καλοκαίρι ένας από τους σημαντικότερους τομείς που πρέπει να φροντίζουμε είναι αυτός της ενυδάτωσης.

Όσο και αν λέμε πως τα ροφήματα ενυδατώνουν, για κανένα λόγο δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό μας. Πώς όμως θα καταφέρουμε να πιούμε όλο το νεράκι που χρειάζεται το σώμα μας.

1.       Πρώτον και βασικότερο, πρέπει να μάθουμε πόσο νερό χρειάζεται το σώμα μας!

Κάθε κιλό περίπου του σώματος μας χρειάζεται 35 ml νερό. Οπότε ξεφύγετε από τον κανόνα των 10 ποτηριών νερό και υπολογίστε ακριβώς το νερό που πρέπει να καταναλώσετε. (π.χ. κάποιος 60 κιλά θέλεις 60×35=2100 ml)

2.       Να θυμάστε συνεχώς πως το σώμα μας αποτελείται ιδανικά από ένα ποσοστό  υγρασίας της τάξης 65-75% και η δίψα είναι ένδειξη αφυδάτωσης (δηλαδή απώλεια του 2-3% της υγρασίας μας). Πιείτε νερό πριν να διψάτε.

3.       Βάλε μια μονάδα μέτρησης και μέχρι να συνηθίσεις μέτρα την ποσότητα σου. Για παράδειγμα βρες ένα παγούρι των 750ml και υπολόγισε πόσα τέτοια μπουκαλάκια πρέπει να πιεις ημερησίως. (ΤΙΡ το μπουκάλι που θα βάλετε σαν μονάδα καλό είναι να μην είναι ούτε πολύ μικρό και σας πιάνει άγχος πως πρέπει να πιείτε πάνω από 10 μπουκαλάκια ούτε όμως και πολύ μεγάλο για να μπορείτε να το έχετε μαζί σας παντού. Ένα παγούρι των 750ml είναι το ιδανικό μέγεθος)

4.       Μην αγοράζετε στο σπίτι όσα «απαγορεύεται» να πιείτε. Ώστε όταν τελικά διψάσετε θα πιείτε αυτό που υπάρχει-νερό!

5.       Μπορείτε στο νερό σας να δώσετε γεύση αλλά και ιδιότητες! Να πείτε για παράδειγμα πως το πρωινό μου νερό θα είναι αντιοξειδωτικό οπότε θα κάνετε ένα detox water . Το απογευματινό νερό σας μπορεί να είναι απλά γευστικό και να βάζετε λίγες σταγόνες συμπυκνωμένου χυμού.

6.       Πάρτε ψύκτη νερού! Όσο και αν σας φαίνεται παρατραβηγμένο όταν ένα μηχάνημα είναι καινοτόμο τόσο πιο ελκυστικό είναι! Είναι πλέον πολύ οικονομικοί , δουλεύουν με εμφιαλωμένο νερό και με το πάτημα ενός κουμπιού θα έχετε νερό στο ποτήρι σας.

7.       Δώστε σημασία στην αγορά του παγουριού! Όσο πιο ευχάριστο μας είναι στο μάτι ένα αντικείμενο τόσο πιο εντατική γίνεται η χρήση του.

Κάντε την ενυδάτωση σας αναπόσπαστο μέρος της ζωής σας! Αφήστε το να καθαρίσει το σώμα σας , να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας και να κάνει καλό στο δέρμα και στην όψη σας γενικότερα!

Και να θυμάστε πως η καλύτερη ενυδατική κρέμα δεν μπορεί να κάνει την δουλεία που μπορεί να κάνει το νερό από μέσα προς τα έξω!