Πώς να οργανώσετε το καλύτερο αποκριάτικο παιδικό πάρτι

Πώς να οργανώσετε το καλύτερο αποκριάτικο παιδικό πάρτι

Η βασική συνταγή για την διοργάνωση ενός αποκριάτικου πάρτι παραμένει η ίδια (μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σωστά βήματα που οδηγούν στην τέλεια διοργάνωση σε σχετικό θέμα του lifesharing.gr) όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα επιπλέον σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία…

Μην το κάνετε σαν αγγαρεία

Το παιδί θα το αντιληφθεί. Αντίθετα, θα πρέπει να το κάνετε σαν κάτι που πρόκειται να χαρείτε από κοινού.

Δώστε του πρωτοβουλίες

Ρωτήστε το παιδί για το πώς φαντάζεται το πάρτι, τι μουσική προτιμά και κυρίως, τι στολή θέλει να φορέσει. Μην το πιέζετε να φορέσει αυτό που θέλετε εσείς.

Δώστε έμφαση στο χρώμα και στα παιχνίδια

Τα παιδιά εκτιμούν ιδιαίτερα την πολύχρωμη, πληθωρική διακόσμηση, ενώ θα κρατηθούν απασχολημένα αν έχετε φροντίσει να «στήσετε» ορισμένα ομαδικά παιχνίδια κατά την διάρκεια του πάρτι, από τσουβαλοδρομίες μέχρι πινιάτες και διαγωνισμούς με ζαχαρωτά.

Φροντίστε τους γονείς

Κρατήστε έναν χώρο όπου μπορούν όσοι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους να καθίσουν και να κοινωνικοποιηθούν μεταξύ τους άνετα και εύκολα. Εδώ θα χρειαστούν και οι ικανότητές σας στις δημόσιες σχέσεις, ώστε να μην νιώσουν άβολα και να περάσουν και οι ίδιοι ωραία.

Επιλέξτε στολή που είναι εύκολη για το παιδί

Συχνά, εξαιτίας του παιχνιδιού και του χορού, τα παιδιά ζεσταίνονται πολύ, και αν έχουν πάνω τους μια ιδιαίτερα βαριά στολή τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Μια στολή μη ενιαία, από την οποία για παράδειγμα μπορεί να αφαιρεθεί το καπέλο, το μπλουζάκι, η μπέρτα κ.ο.κ. βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να επανέλθει το παιδί… σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Πηγή: in2life.gr