Μιλφέιγ τυριού

Μιλφέιγ τυριού

Υλικά για 4 άτομα

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι Αλλατίνη

½ κιλό φέτα τριμμένη

1 κεσεδάκι γιαούρτι των 200γραμμ.

1 πακέτο μπισκότα Αλλατίνη Cream Crackers Σίτου των 190γραμμ.

2 φακελάκια Αλλατίνη 2001 αλμυρά κρακεράκια των 40γραμμ.

Λίγο μπούκοβο, ή γλυκιά πάπρικα (Προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και το λειώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το τυρί, το γιαούρτι και συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε εάν θέλουμε στην κρέμα μας, μπούκοβο, ή γλυκιά πάπρικα. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη, μέχρι να κρυώσει τελείως.

2. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ, μια στρώση cream crackers. Απλώνουμε από πάνω μια δόση κρέμα και την καλύπτουμε, με μια δεύτερη στρώση cream crackers. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, τελειώνοντας με κρέμα.

3. Ψιλοκόβουμε τα αλμυρά κρακεράκια και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του μιλφέιγ.

Αγγελική Σταματακοπούλου

Επιμέλεια συνταγής: Ανθή Λαμπίρη