Καν’ τον να πει: «Ναι, ήταν καλό σεξ»!

Καν’ τον να πει: «Ναι, ήταν καλό σεξ»!

Για να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση και να μην αναγκάζεσαι να «κρυφοκοιτάζεις», συγκεντρώσαμε 10 από τις «τοπ» συμβουλές που δίνουν στους άνδρες τα περιοδικά που διαβάζουν και στις παρουσιάζουμε για να έχεις μια εικόνα του «τι θέλει» και «τι τον χαλάει». Δώσε σημασία. Δεν τα λέμε εμείς. Τα λένε εκείνοι!

Πάρε το χρόνο σου

Η βιασύνη, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι κακός σύμβουλος την ώρα του σεξ. Τα αντρικά περιοδικά υποστηρίζουν ότι ο σύντροφος σας, θέλει το χρόνο του. «Το σεξ δεν είναι ένας αγώνας δρόμου… παίρνει χρόνο για να εξερευνήσετε τον σύντροφο σας», επισημαίνουν οι ειδικοί και τονίζουν, χωρίς φόβο και πάθος: «δώστε έμφαση στην περιοχή κάτω από την κοιλιά. Μην ντραπείτε να φιλήσετε, να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα σας και να τον χαϊδεύετε σε κάθε σημείο που του προκαλεί ρίγος».

Κάνε τον να ανατριχιάσει μέχρι τα νύχια

Πολλά βρετανικά, ανδρικά περιοδικά υποστηρίζουν ότι μια από τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που πρέπει η γυναίκα να πάρει, έχει να κάνει με το… κεφάλι του συντρόφου της. «Πες του να χαλαρώσει και κάνε του μασάζ στο κεφάλι. Αργά και απαλά», υποστηρίζουν πολλά άρθρα επισημαίνοντας ότι, έτσι, ο αγαπημένος σας θα νιώσει ένα γλυκό μούδιασμα από την κεφαλή… μέχρι και τα πόδια. Και φυσικά, μην ντραπείς να του ζητήσεις να σου κάνει το ίδιο.

Αφησε τον να απολαύσει τη μυρωδιά σου

Πολλές φορές, αναφέρουν αντρικά περιοδικά, οι γυναίκες θεωρούν ότι ο ιδρώτας που προκαλείται κατά τη διάρκεια των έντονων ερωτικών μυρωδιών αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για τους άνδρες. Οι ειδικές υποστηρίζουν ότι αυτό είναι μύθος. Στους άνδρες αρέσει η γυναικεία μυρωδιά που προκαλείται από τις ορμόνες τη στιγμή της σεξουαλικής επαφής. Τους ερεθίζει ακόμη περισσότερο και τους μετατρέπει σε «ταύρους». Για αυτό, πλέον, δεν έχεις κανένα λόγο να νιώσεις άσχημα αν κατά τη διάρκεια του σεξ ιδρώσεις. Απόλαυσε το, έχοντας κατά νου ότι το μπάνιο πριν τη συνεύρεση, φυσικά, και πριν τη συνάντηση με το σύντροφο σου δεν παύει να αποτελεί «άγραφο νόμο».

Ο άντρας θέλει «καλοπιάσματα»

Ερευνες που κατά διαστήματα έχουν γίνει, αποδεικνύουν ότι ο άντρας, στην πραγματικότητα, δεν μεγαλώνει ποτέ. Ειδικά στο κρεβάτι παραμένει παιδί και μετά το τέλος της συνεύρεσης θέλει την… επιβράβευση του. Χωρίς υπερβολές, λοιπόν, και χωρίς να καταφεύγεις σε διθυραμβικά σχόλια τα οποία ακόμη και ο ίδιος όχι μόνο δεν θα πιστέψει αλλά θα τον κάνεις να αρχίσει να αναρωτιέται για το κατά πόσο ισχύουν, πες του ένα καλό λόγο. Ξάπλωσε μετά πάνω στο στήθος του και πες του πόσο σου άρεσε ότι έγινε, μην διστάσεις να του πεις πόσο σε ερεθίζει κατά τη διάρκεια της διείσδυσης και τόνισε πόσο πολύ σου αρέσει η μυρωδιά του σώματος του.

Αφησε τον να ασχοληθεί με τα… άκρα

Η ενασχόληση πολλών ανδρών με τα πόδια μιας γυναίκας αποτελεί μια από τις φαντασιώσεις – «κλισέ», όπως αναφέρουν αρκετά αντρικά περιοδικά. Για αυτό, μην σου φανεί περίεργο αν προσπαθήσει να… παίξει με τα άκρα σου. Αφησε τον, χωρίς ντροπές, να πάρει την πρωτοβουλία και απόλαυσε το. Να είναι σίγουρη ότι η συνέχεια θα είναι απολαυστική τόσο για εσένα, όσο και για τον ίδιο.

Χόρεψε μαζί του με πάθος

Τα περισσότερα ζευγάρια σπάνια χορεύουν μαζί. Συνήθως, αυτό συμβαίνει αν τύχει να βγουν βράδυ ή αραιά και που, όταν βρίσκονται σε κάποια γιορτή. Αρθρογράφοι ανδρικών περιοδικών υποστηρίζουν ότι ο χορός είναι μια πράξη που επιβάλλεται ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα! Μείνε με τα εσώρουχα, αν θέλεις και χωρίς αυτά, και ζήτησε του να κάνει το ίδιο. Κόλλησε πάνω του και άρχισε να χορεύεις αργά. Αισθησιακά. Παράσυρε τον να κάνει το ίδιο και σε λίγο θα νιώσετε και οι δύο το έντονο άρωμα της αυξανόμενης κατακόρυφα ερωτικής σας διάθεσης.

Μπες στο ρόλο

Σε πολλούς άνδρες αρέσει να νιώθουν ότι κάνουν σεξ με μια κοπέλα άγνωστη. Με κάποια που μόλις γνώρισαν. Μην σε ξενερώνει αυτή η ιδέα. Δοκίμασε με το σύντροφο σου να παίξετε ρόλους. Εσυ, για παράδειγμα, κάνε τη νοσοκόμα και εκείνος τον ασθενή ή διάλεξε αυτό που σου πάει και άσε τον να επιλέξει και εκείνος το ρόλο του. Το παιχνίδι ρόλων αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η φθορά του χρόνου και η καθημερινότητα.

Παίξε το τραγούδι ξανά…

Στους άνδρες αρέσει και η μουσική, ακόμη και αν οι ίδιοι πολλές φορές δεν μοιάζουν να μην θυμούνται ότι υπάρχει. Φτιάξε λοιπόν ένα cd με τα αγαπημένα σου τραγούδια, απόφυγε φυσικά μελωδίες που μόνο ερωτισμό δεν μπορούν να βγάλουν, και βαλε να παίζει όλο το βράδυ. Από τη στιγμή που θα κάτσετε μαζί μέχρι και την ώρα της κορύφωσης…

Να είσαι ο εαυτός σου

«Ο αυθορμητισμός είναι ένα βασικό συστατικό που συχνά λείπει από πολλές σεξουαλικές σχέσεις μετά από λίγο» υποστηρίζουν συντάκτες ανδρικών περιοδικών και δεν έχουν άδικο. Ο χρόνος, η καθημερινότητα, η συνήθεια κάνει το σεξ, το οποίο έτσι και αλλιώς δεν αποτελεί σύνθετη πράξη, να μοιάζει σύντομα με «μπαγιάτικο ψωμί». Τι θα κάνεις για να το αντιμετωπίσεις; Μείνε ο εαυτός σου. Μην χάσεις τον αυθορμητισμό σου. Μην ξεχνάς πως ήσουν και πως λειτουργούσες τους πρώτους έξι μήνες της γνωριμίας σου μαζί του. Δείξε του ότι κουβαλάς ακόμη καλώς εννοούμενη τρέλα και παράσυρε τον σε καταστάσεις που θα τον κάνουν να μην μείνει ασυγκίνητος.

Αλλαξε θέση!

Σε αρκετές περιπτώσεις, δυστυχώς, το σεξ για πολλά ζευγάρια γίνεται μετά από κάποιο καιρό τόσο βαρετό, που δεν λένε να αλλάξουν ούτε … στάση όταν έρχονται σε επαφή. Λειτουργούν όπως ο οδηγός ο οποίος με αυτοματοποιημένες κινήσεις βάζει τις ταχύτητες στο αυτοκίνητο. Αλλαξε το, επισημαίνουν με κάθε τρόπο πολλοί αρθρογράφοι ανδρικών περιοδικών. Ξεκούνησε τον. Κανε το πρώτο βήμα, σκέψου την πιο εξτριμ στάση που σου έρχεται στο μυαλό και κάνε την πράξη μαζί του, χωρίς να διστάσεις να του προτείνεις να κάνει από την πλευρά του το ίδιο.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr