Η σοκολατόπιτα του μερακλή

Η σοκολατόπιτα του μερακλή

Η ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ


1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

? φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

? φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι Αλλατίνη που φουσκώνει μόνο του

3 αβγά

200γραμμ. τυρί κρέμα

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα αμύγδαλα

½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη καρύδα

30ml λικέρ Baileys

50γραμμ. λευκές σταγόνες κουβερτούρας

300γραμμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Για το γκλάσο,

200γραμμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

100ml κρέμα γάλακτος

1 σφηνάκι λικέρ Baileys

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180ο C. Λειώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν-μαρί και τις αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να γίνουν χλιαρές.

2. Χτυπάμε καλά το βούτυρο, ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, το τυρί, την κρέμα και το λικέρ.

3. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, την καρύδα, το λικέρ και την λειωμένη κουβερτούρα. Τα χτυπάμε όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμίτσες για muffins και τα φουρνίζουμε για 30-35 λεπτά, ή σε μια μεγάλη φόρμα και την φουρνίζουμε για περισσότερο χρόνο.

5. Όταν ξεφουρνίσουμε τα σοκολατοπιτάκια και κρυώσουν, τα γαρνίρουμε με το γκλάσο και τα διακοσμήσουμε όπως μας αρέσει.

Για το γκλάσο,

1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λειώσει τελείως.

2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και τα ανακατεύουμε. Όταν το γκλάσο γίνει χλιαρό και στέκεται, το απλώνουμε στην σοκολατόπιτα, ή στα σοκολατοπιτάκια.

Ρένα Σιδηροπούλου

Επιμέλεια συνταγής: Ανθή Λαμπίρη