Η «5-factor» δίαιτα των celebrities

Η «5-factor» δίαιτα των celebrities

Η «5-Factor diet» ή αλλιώς… η δίαιτα των πέντε παραγόντων δημιουργήθηκε με σκοπό να ανταποκρίνεται στο lifestyle των διασήμων, γι’ αυτό παρά το γεγονός ότι μετά από αυτήν και άλλες δίαιτες διασημοτήτων είδαν το φως της δημοσιότητας, οι πιστοί της «5-Factor diet» εξακολουθούν να είναι πάρα πολλοί.

Ο Καναδός personal trainer, Harley Pasternak, θεωρώντας ότι η υπερδραστήρια ζωή των celebrities, που βρίσκονται συνεχώς μεταξύ αεροπλάνου, σετ γυρισμάτων και… κόκκινου χαλιού, επινόησε ένα εύκολο πρόγραμμα προκειμένου να χάνουν κιλά τρώγοντας υγιεινά και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να περπατήσουν στη Λεωφόρο της Δόξας!

Η δίαιτα των πέντε παραγόντων είναι εξαιρετικά απλή στην εκτέλεσή της. Κάθε γεύμα πρέπει να περιλαμβάνει πέντε τροφές: άπαχη πρωτεΐνη, υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και ένα ποτό χωρίς ζάχαρη. Η προετοιμασία κάθε γεύματος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα πέντε λεπτά ενώ η Κυριακή είναι ημέρα «free to go» προς οποιαδήποτε απαγορευμένη τροφή. Υπολογίζοντας ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για πέντε εβδομάδες, επιτρέπονται πέντε συνολικά ατασθαλίες κατά τη διάρκεια της δίαιτας, οι οποίες έχουν σαν στόχο να δώσουν σε όσους την ακολουθούν ένα κίνητρο για να συνεχίσουν.

Μία μερίδα φαγητού πρέπει να χωράει σε ένα πιάτο του φρούτου. Η δίαιτα υποστηρίζει ότι αν καταναλώνεις μικρές ποσότητες φαγητού και αποφεύγεις ζάχαρη και αλεύρι, τότε ο δείκτης της ζυγαριάς θα πέσει κατακόρυφα. Επιπλέον, τα πέντε γεύματα δίνουν την αίσθηση πληρότητας.

Διαβάστε στην επόμενη σελίδα τις αρχές και τα σημεία κλειδιά της 5-Factor Diet


Οι αρχές της 5-Factor Diet

– 5 γεύματα την ημέρα

– 5 συστατικά σε κάθε συνταγή

– 5 μόλις λεπτά για την παρασκευή των γευμάτων

– 5 ημέρες την εβδομάδα, για 5 εβδομάδες, 25 λεπτά γυμναστικής

– 5 ημέρες σε 5 εβδομάδες ελεύθερο μενού, 1 φορά την εβδομάδα

Τα 5 κλειδιά για την απώλεια βάρους


1. Μεταβολισμός: Όσο υπερ-λειτουργεί, τόσο περισσότερες θερμίδες καίγονται.

2. Γυμναστική: Καίει το λίπος και χτίζει μυϊκό ιστό.

3. Θερμίδες: Συστήνεται η κατανάλωση τροφών με χαμηλό θερμιδικό δείκτη.

4. Γλυκαιμικός δείκτης: Συστήνεται η κατανάλωση τροφών με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ), που κρατούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

5. Διαλείμματα: Μικρές παύσεις ανάμεσα στα σετ των ασκήσεων επιτρέπουν μετά την αύξηση της έντασης, και επιπλέον η γυμναστική κατεβάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα, γεγονός που μειώνει και το στρες.

Πιστοί ακόλουθοι της 5-Factor Diet


Jennifer Hudson, Vanessa Williams, Mila Jovovich, Haley Berry, Natalie Portman, Lady Gaga, Alicia Keys, Rachel Weisz, Eva Mendes, Jessica Simpson και πολλές ακόμα stars.

ΠΗΓΗ: www.5factor.com