Για super φωτογραφίες!

Για super φωτογραφίες!

Τα μοντέλα δείχνουν πανέμορφα σε κάθε «κλικ» της φωτογραφικής μηχανής, αλλά όχι μόνο γιατί η φύση τα προίκισε με κάλλος. Απλώς γνωρίζουν  8 tips,  που αν τα μάθεις, θα δείχνεις κι εσύ υπέροχη!

8Τα δυο πιο μεγάλα μυστικά, λένε οι επαγγελματίες φωτογράφοι, για να βγαίνεις ωραίος στις φωτογραφίες είναι η εξάσκηση και η φυσικότητα. Όσο πιο άνετα και φυσικά σταθείς μπροστά στο φακό, και όσο περισσότερο εξασκηθείς μόνος σου, μπροστά στον καθρέφτη, τόσο πιο ωραίο θα είναι το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής σου. Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά το θέμα.

1. Βρες τη στάση που σε κολακεύει

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξασκηθείς μπροστά σε έναν καθρέφτη, δοκιμάζοντας διαφορετικές γωνίες του προσώπου και του σώματός σου. Φυσικά χρειάζεται να «απομνημονεύσεις» την καλή σου στάση για να τη μιμηθείς όταν έρθει η ώρα του κλικ!

2. Κοίταξε προς τα δεξιά

Για να πετύχεις την τέλεια φωτογραφία προφίλ, κοίταξε ελαφρώς προς τα δεξιά και προς τα κάτω. Αυτή η στάση μπορεί να κάνει ακόμα και ένα στρογγυλό πρόσωπο να δείξει πιο μακρύ.

3. Επίλεξε προσεκτικά το μακιγιάζ

Πριν σταθείς μπροστά στο φακό βεβαιώσου ότι το πρόσωπο σου δεν γυαλίζει. Ο συνδυασμός της γυαλάδας και του φλας, είναι πολύ κακός. Έχε λοιπόν πάντα μαζί σου, λίγη πούδρα για να εξαφανίσεις τυχόν γυαλάδες πριν φωτογραφηθείς.

4. Τόνισε τα καλύτερα στοιχεία σου

Αν θες να δείχνεις εντυπωσιακή στις φωτογραφίες, δώσε έμφαση στα «δυνατά» σου σημεία. Τόνισε, για παράδειγμα, τα μάτια σου με έντονο eyeliner ή ψεύτικες βλεφαρίδες ή δώσε περισσότερο όγκο στα χείλη με ένα φωτεινό κραγιόν. Αν η φωτογραφία είναι ολόσωμη, επίλεξε ένα ρούχο που ξέρεις πως κολακεύει τη σιλουέτα σου.

5. Εξαφάνισε το «διπλοσάγωνο»

Το «διπλοσάγωνο» εμφανίζεται όταν χαμηλώνουμε το κεφάλι μας -μπορεί δηλαδή να συμβεί στον καθένα. Για να το αποφύγεις, βεβαιώσου ότι η φωτογραφική μηχανή βρίσκεται λίγο πάνω ή ακριβώς στο ύψος των ματιών σου. Προσπάθησε ακόμα να σηκώσεις λίγο το κεφάλι σου προς τα πάνω και ώστε το πηγούνι σου να βγει ελαφρά προς τα έξω.

6. Απόφυγε τον έντονο φωτισμό

Το έντονο φως που πέφτει απευθείας πάνω σου μπορεί να δημιουργήσει παραμορφωτικές σκιές στο πρόσωπο και το σώμα σου. Προτιμήστε να φωτογραφίζεσαι σε μέρη με πιο απαλό φωτισμό, ενώ, αν είσαι σε εξωτερικό χώρο, πήγαινε στη σκιά.

7. Πόζαρε σαν επαγγελματίας

Αν ποζάρεις για ολόσωμη φωτογραφία, δοκίμασε την κλασική στάση που επιλέγουν οι celebrities: Γύρισε το σώμα σου κατά τρία τέταρτα προς τη φωτογραφική μηχανή, με τον έναν ώμο πιο κοντά στον φακό και το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Αυτό θα σε κάνει να δείξεις αυτομάτως πιο αδύνατη, από το να σταθείς ακριβώς απέναντι από τον φακό. Φρόντισε ακόμη, να κρατάς την πλάτη σου ίσια, με τους ώμους προς τα πίσω και κάτω και εννοείται με στομάχι και κοιλιά… «ρουφηγμένα».

8. «Φόρεσε» το καλύτερό σου χαμόγελο

Μόλις μας ζητήσουν να χαμογελάσουμε, αμέσως επικεντρωνόμαστε στο στόμα μας. Μπορείς όμως, αν θες να δείχνεις πραγματικά χαρούμενη, να γελάσεις με τα μάτια σου. Πώς θα το κάνεις αυτό; Πριν το «κλικ» σκέψου κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και αμέσως το πρόσωπό σου θα φανεί πιο χαρούμενο και το χαμόγελο σου πιο ειλικρινές. Αν το σχήμα των ματιών σου είναι μικρό, τότε πρόσεξε να μη χαμογελάσεις με ένταση γιατί στη φωτογραφία τα μάτια σου θα δείξουν ακόμα μικρότερα.

Μαρία Κόλλια

m.kollia@lampiri.gr

 

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr