Γαλατόπιτα με ινδική καρύδα

Γαλατόπιτα με ινδική καρύδα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 397ml

1 κουτί γάλα καρύδας 400ml

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό 250ml

3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι

70γραμ. βούτυρο και ακόμα λίγο για να αλείψουμε το ταψί

1 βανιλέτα

2 μεγάλα αβγά

3/4 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη ινδική καρύδα

 

Για το σιρόπι,

 

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

  1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175°C στον αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30Χ23cm περίπου και το πασπαλίζουμε με καρύδα, όπως κάνουμε σε άλλες συνταγές με το αλεύρι. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να περιμένει, μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.
  3. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα ελαφρώς τα γάλατα μαζί με το νερό και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Αποσύρουμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά ανακατεύοντας και τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  5. Βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο, βάζουμε τη κρέμα και φουρνίζουμε για 45 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο να δροσίσει.
  7. Ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι την υπόλοιπη καρύδα και τη καβουρντίζουμε μέχρι να πάρει καστανοκόκκινο χρώμα. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι να κρυώσει.
  8. Βγάζουμε τη γαλατόπιτα από το φούρνο, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την περιχύνουμε όπως είναι καυτή, με το κρύο σιρόπι. Τέλος, την πασπαλίζουμε με τη καβουρντισμένη καρύδα.

 

Ανθή Λαμπίρη