Οδοντόκρεμα απ’ τα χεράκια σας!

Οδοντόκρεμα απ’ τα χεράκια σας!

Η φροντίδα της στοματικής υγιεινής είναι για τον καθένα από εμάς μια καθημερινή συνήθεια που όμως… το κόστος της δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αμελητέο. Είτε για λόγους οικιακής οικονομίας, είτε επειδή επιθυμείτε απλά να πειραματιστείτε, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι τη δική σας οδοντόκρεμα, ακολουθώντας τις παρακάτω συνταγές.

Συνταγή 1η

Θα χρειαστείτε:

5 κουταλάκια διττανθρακική (μαγειρική) σόδα

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι θαλασσινό ψιλοτριμμένο

5 κουταλάκια φυτική γλυκερίνη (τη βρίσκετε στο φαρμακείο)

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, ή ευκάλυπτου, ή δυόσμου, ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει.

1/2 κουταλάκι ζάχαρη στέβιας (προαιρετικά)

2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι, χρησιμοποιώντας τη γλυκερίνη προκειμένου να πετύχετε την υφή της οδοντόκρεμας. Μόλις το μίγμα σας γίνει ομοιόμορφο, το αποθηκεύετε σε ένα μικρού μεγέθους μπουκάλι το οποίο έχει στόμιο σταγονόμετρου, το οποίο θα κόψετε στο πάχος του στομίου του κλασικού σωληναρίου της οδοντόκρεμας.

Αν θέλετε να φτιάξετε παιδική οδοντόκρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο μέντας, προσθέτοντας έλαιο από φράουλα ή άλλο φρούτο.

Συνταγή 2η

Θα χρειαστείτε:

1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι

1/2 κουτάλι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 σταγόνα αιθέριο έλαιο κανέλα

νερό

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ στο οποίο σιγά σιγά θα προσθέτετε το νερό μέχρι το μίγμα σας να γίνει πυκνό, αλλά όχι πολύ παχύ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα που μόλις φτιάξατε και στη συνέχεια να την φυλάξετε σε ένα μικρό βάζο.

Οι συνταγές είναι από τα pos-ftiaxnetai.blogspot.com και greenchef.gr