Δύσκολοι άνθρωποι; Αντιμετωπίστε τους!

Δύσκολοι άνθρωποι; Αντιμετωπίστε τους!

Μπορεί να είναι το αφεντικό μας. Μπορεί να είναι ακόμα και κάποιος συγγενής ή μπορεί να είναι ακόμη και μία φίλη που την γνωρίζουμε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Όλοι μας, λίγο πολύ έχουμε στον κύκλο μας μερικούς ανθρώπους που δεν τους «πάμε» εξαιτίας του δύσκολου χαρακτήρα τους. Χρειάζεται όμως να «συνυπάρξουμε» μαζί τους, αφού οι συνθήκες το επιβάλλουν, ενώ εμείς και μόνο στην ιδέα ότι θα τους συναντήσουμε νιώθουμε έτοιμοι για πόλεμο!

Αν δεν μπορούμε λοιπόν να αποκλείσουμε εντελώς τα άτομα αυτά από τη ζωή μας, δεν έχουμε παρά να «προπονηθούμε» έτσι ώστε να μπορούμε να τους διαχειριστούμε χωρίς να χαλαλίζουμε ίχνος της ψυχικής μας ηρεμίας!

1. Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης

Πριν συναντηθούμε με έναν άνθρωπο που ξέρουμε ότι είναι λίγο (έως πολύ) δύσκολος, δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό μας να ηρεμήσει και να πεισθεί ότι η επικείμενη συνάντηση, είναι απαραίτητη. Γεμίζουμε το μυαλό μας με ευχάριστες εικόνες τις οποίες κρατάμε μέχρι και την ώρα που τον αποχαιρετήσουμε.

Αν κατά τη διάρκεια της επαφής μας πει κάτι προκειμένου να μας προκαλέσει ή να μας εκνευρίσει παίρνουμε βαθιά ανάσα και επιμένουμε εντονότερα σε σκέψεις και εικόνες που μας δίνουν χαρά

2. Προσφέρουμε αυτό που θα θέλαμε να λάβουμε

Τον αιφνιδιάζουμε με ένα απροσδόκητο δώρο: συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ο καλύτερος μας φίλος. Χαμογελάμε, τον χαιρετάμε θερμά, προσπαθούμε να ακούσουμε προσεκτικά αυτά που λέει -χωρίς αναγκαστικά να συμφωνούμε μαζί του- και γενικά, βγάζουμε τον καλό μας εαυτό.

Είναι πολύ πιθανό εκείνος να «μιμηθεί» την καλή μας συμπεριφορά και να κάνουμε τελικά τη συνάντηση αυτή λιγότερο δυσάρεστη από ότι περιμέναμε!

3. «Απελευθερώνουμε» το μυαλό μας

Επειδή ακριβώς δεν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε έναν άνθρωπο που έχει επιλέξει να γίνεται αντιπαθητικός, βγάζουμε εξ αρχής από το νου μας ότι μπορούμε να τον συνετίσουμε. Είναι έτσι και δεν αλλάζει. Το κλειδί στην περίπτωση αυτή είναι να επαναλαμβάνουμε συνέχεια τη φράση: «Εκείνος είναι έτσι. Εγώ είμαι αλλιώς και δεν φταίω ούτε και μπορώ να τον διορθώσω».

Είναι καλύτερο λοιπόν, πάντα για τη δική μας ηρεμία να αποβάλουμε κατά κάποιον τρόπο την «παραξενιά» του από τα πράγματα και τις καταστάσεις που «χαλάνε» τη διάθεσή μας.

ΠΗΓΗ: www.oprah.com