Η ζάχαρη δεν είναι μόνο για γλύκισμα!

Η ζάχαρη δεν είναι μόνο για γλύκισμα!

Τι μπορείτε να κάνετε με ζάχαρη εκτός από το να γλυκαθείτε; Πολλά πράγματα!

Παρατείνετε τη «ζωή» των τροφίμων

Βάλτε μέσα στο τάπερ που φυλάτε το τυρί, τρεις κύβους ζάχαρης, ώστε να μη μουχλιάσει. Μπορείτε ακόμη, να διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο καιρό το κέικ και τα κουλουράκια σας, τοποθετώντας μερικούς κύβους ζάχαρης στο αεροστεγές δοχείο.

Ανακουφιστείτε από το κάψιμο

Αν δοκιμάσατε απρόσεχτα κάποιο ζεστό ρόφημα και… κάηκε η γλώσσα σας, βάλτε στο σημείο που πονάει λίγη ζάχαρη -θα σας ανακουφίσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Φτιάξτε το δικό σας body scrub

Κάντε απολέπιση στο σώμα σας με ένα μείγμα που θα παρασκευάσετε μόνες σας, χρησιμοποιώντας ζάχαρη, λάδι και ένα αιθέριο έλαιο που σας αρέσει. Εφαρμόστε το με κυκλικές κινήσεις στο δέρμα σας και στη συνέχεια, ξεβγάλτε το με νερό.

Εξαφανίστε τον λεκέ από γρασίδι

Αν κάποιο ρούχο έχει λερωθεί με γρασίδι, ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τον λεκέ είναι να βάλετε στο σημείο ζεστό νερό με ζάχαρη. Τρίψτε το απαλά και αφήστε το μείγμα να δράσει για μία ώρα. Ύστερα, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.

Διατηρήστε τα λουλούδια στο βάζο

Ρίξτε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη μέσα στο βάζο που έχετε τοποθετήσει τα λουλούδια, μαζί με δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι. Η ζάχαρη θεωρείται ότι «θρέφει» τα λουλούδια και το ξίδι περιορίζει την ανάπτυξη βακτηρίων που τα «μαραίνει».

Μαρία Κόλλια