Μην πετάτε τα φακελάκια του τσαγιού αφού το πιείτε

Μην πετάτε τα φακελάκια του τσαγιού αφού το πιείτε

Σίγουρα γνωρίζετε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το τσάι -ειδικά το πράσινο- στον οργανισμό σας, λόγω των πολύτιμων συστατικών του. Δεν φαντάζεστε όμως, πόσο χρήσιμα μπορεί να σας φανούν τα φακελάκια του τσαγιού αν, αντί να τα πετάξετε στο καλάθι των αχρήστων, τα φυλάξετε ώστε να τα αξιοποιήσετε αργότερα σε άλλες «εργασίες» στο σπίτι.

Διαβάστε στη συνέχεια, μερικούς εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια του τσαγιού.

Εξουδετερώστε τις μυρωδιές από τα χέρια σας

Μην πετάτε στα απορρίμματα τα φακελάκια από το τσάι, γιατί θα σας φανούν χρήσιμα όταν θα θέλετε να καθαρίσετε τα χέρια σας από τις έντονες μυρωδιές διαφόρων τροφών, όπως από σκόρδο, κρεμμύδι ή ψάρι. Τρίψτε τα χέρια σας με το φακελάκι που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει και στη συνέχεια πλύνετέ τα με ζεστό νερό και σαπούνι.

Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα και πατώματα

Ακριβώς επειδή το τσάι περιέχει την ουσία τανίνη, θεωρείται ιδανικό για το γυάλισμα των ξύλινων επιφανειών. Βράστε πέντε έως δέκα φακελάκια τσαγιού που έχετε χρησιμοποιήσει και αξιοποιήστε το μείγμα για να δώσετε λάμψη στα ξύλινα έπιπλά σας ή για να σφουγγαρίσετε το ξύλινο πάτωμα.

Απομακρύνετε τα λίπη από τα σκεύη σας

Τοποθετήστε τα βρόμικα μαγειρικά σκεύη σε ζεστό νερό μαζί με ένα-δύο χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού για ένα βράδυ. Τα συστατικά του τσαγιού θα δράσουν προς όφελός σας απομακρύνοντας τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να τα καθαρίσετε το επόμενο πρωί.

Καθαρίστε τα δερμάτινα παπούτσια σας

Τρίψτε ένα υγρό, χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι πάνω στα δερμάτινα παπούτσια σας με κυκλικές κινήσεις. Τα συστατικά του τσαγιού θα τα κάνουν να φαίνονται σαν καινούργια, διατηρώντας το δέρμα τους ενυδατωμένο και προλαμβάνοντας τις ρωγμές.