Πώς ν’ αξιοποιήσετε τα παλιά σας καλσόν

Πώς ν’ αξιοποιήσετε τα παλιά σας καλσόν

Συνήθως, όταν ένα καλσόν έχει τρυπήσει τόσο που δεν παίρνει «επιδιόρθωση»… το πετάμε! Σωστά;

Λάθος! Τα παλιά καλσόν μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις και να εξοικονομήσετε χρήματα -πολύ σημαντικό στην εποχή μας! Δείτε πώς.

1. Ξεβάψτε τα νύχια σας

Το καλσόν είναι καλύτερο από το βαμβάκι καθώς καθαρίζει ομοιόμορφα την επιφάνεια κάθε νυχιού από το βερνίκι. Κόψτε ένα παλιό καλσόν σε μικρά κομμάτια και χρησιμοποιήστε τα, όταν ξεβάφετε τα νύχια σας.

2. Βρείτε τα χαμένα μικροαντικείμενα

Χάσατε το αγαπημένο σας δαχτυλίδι κάπου μέσα στο σπίτι; Μπορείτε να «φορέσετε» το παλιό καλσόν στο στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας, καθώς καθαρίζετε, και να είστε σίγουρη ότι θα το «βρει», όπου και αν βρίσκεται.

3. Ξεσκονίστε το σπίτι

Το καλσόν, λόγω της σύνθεσής του, έχει την ιδιότητα να μαγνητίζει τη σκόνη. Φορέστε λοιπόν, το καλσόν στο χέρι σας και καθαρίστε τα έπιπλά σας, ακόμη και τζάμια. Χρησιμοποιήστε το ακόμη, και για να καθαρίσετε μεταλλικές επιφάνειες. Το άψογο αποτέλεσμα θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

4. Φτιάξτε αρωματικά

Βάλτε μέσα σε ένα καλσόν αρωματικά λουλούδια (pot pourri) και δέστε το με μια κορδέλα ή ένα σκοινάκι! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αρωματίσετε τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας, ακόμη και το μπάνιο!