Αρνί με δαμάσκηνα

Αρνί με δαμάσκηνα

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

1 κιλό αρνάκι ψαχνό, κομμένο σε μεγάλες μπουκίτσες

Λίγη ζαφορά

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

5 κουταλιές της σούπας λάδι

2 σκελίδες σκόρδου λειωμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Αλατάκι και πιπέρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί

25 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, την ζαφορά και τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν.

2. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη, μέσα σε ένα μπολ.

3. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το αρνάκι με δόσεις και το ροδοκοκκινίζουμε απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα που έχουμε στο μπολ, αλατάκι, πιπεράκι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά.

4. Προσθέτουμε ζεστό νεράκι, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το αρνάκι να σιγοβράσει, για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

5. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει η σαλτσούλα του.

Συνοδεύουμε το αρνάκι, με πιλάφι με καβουρντισμένα αμύγδαλα, που θα το περιχύσουμε με την καταπληκτική σαλτσούλα.

Ανθή Λαμπίρη