Απολαύστε το ερωτικό παιχνίδι όπως… οι άνδρες!

Απολαύστε το ερωτικό παιχνίδι όπως… οι άνδρες!

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ περίπου 13 φορές την ημέρα, ενώ οι γυναίκες μόνο 5. Ένας από τους βασικούς λόγους για τα στατιστικά αυτά είναι ότι οι απόγονοι του Αδάμ απολαμβάνουν πολύ περισσότερο την ερωτική πράξη απ’ ό,τι αυτοί της Εύας. Ίσως επειδή έχουν μάθει να σκέφτονται μόνο ένα πράγμα κάθε φορά, ίσως γιατί το έχουν φιλοσοφήσει, ίσως γιατί φτάνουν πάντα σε οργασμό… Οι λόγοι είναι αρκετοί και κάποιοι εξαιρετικά ενδιαφέροντες. Ας μάθουμε πώς καταφέρνουν εκείνοι να το απολαμβάνουν περισσότερο και ας τους δώσουμε την ευκαιρία να μας διδάξουν και κάτι χρήσιμο!

ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ…


… δεν σκέφτεται εκείνη την ώρα τα κιλά του


Αν και οι περισσότεροι άνδρες αγχώνονται περιστασιακά για την εμφάνισή τους, η αρνητική εικόνα που μπορεί να έχουν για το σώμα τους σπάνια παρεμβαίνει στη σεξουαλική επιθυμία ή απόδοση. Ο λόγος που μπορεί να γδυθεί χωρίς να τον νοιάζει η τριχωτή πλάτη του, ενώ εσύ έχεις εμμονή με την κυτταρίτιδά σου, είναι και τόσο βαθύς όσο και ρηχός: όσον αφορά την εξέλιξη, το θέμα πάντα ήταν να κάνουν τη δουλειά τους. «Ο σκοπός του σεξ ήταν αποκλειστικά αναπαραγωγικός, οπότε όσο πιο γρήγορα το έκανε ένας άνδρας τόσο το καλύτερο. Δεν είχε χρόνο να ανησυχεί για τα παχάκια του» εξηγεί η Σάρον Μόαλεμ, Ph.D., συγγραφέας του How Sex Works (Πώς λειτουργεί το σεξ). Πράγματι, το κίνητρο του να επιτελέσει σωστά το ρόλο του φαίνεται να καταπνίγει κάθε σκέψη αμηχανίας. «Μόλις ο άνδρας καταλάβει ότι μπορεί να σε ικανοποιήσει, οι ανασφάλειές του κυριολεκτικά εξαφανίζονται» αναφέρει η Λουάν Μπρίζεντιν, M.D., συγγραφέας του The Male Brain (Το αρσενικό μυαλό).

Μάθε από αυτόν: Υιοθετώντας την ωφελιμιστική στάση τους απέναντι στο σεξ, θα ανησυχούμε λιγότερο και θα απολαμβάνουμε περισσότερο. Όταν η προσοχή σου βρίσκεται στην κυτταρίτιδα των μηρών σου, επαναπροσανατόλισε τις σκέψεις σου στο πόσο όμορφα νιώθεις. «Κλείσε τα μάτια και συγκεντρώσου στην αίσθηση των χεριών του που χαϊδεύουν το κορμί σου ή στην αναπνοή του που γαργαλά το λαιμό σου» προτείνει η Σάρον Μόαλεμ. Και κάτι ακόμη για να σταματήσεις να ρουφάς την κοιλιά σου: «Όταν κρατάς την αναπνοή σου, εμποδίζεις τη ροή του αίματος από την καρδιά στα γεννητικά όργανα, πράγμα που δυσκολεύει τη διέγερση και τον οργασμό» εξηγεί η Στέλα Ρέσνικ, Ph.D., συγγραφέας του The Pleasure Zone (Η ζώνη της απόλαυσης).

… κάνει σεξ ακόμη κι αν είναι θυμωμένος


«Οι άνδρες μπορεί να είναι ταυτόχρονα θυμωμένοι και… ορεξάτοι, λόγω της ικανότητάς τους να διαχωρίζουν τα συναισθήματά τους» τονίζει η Κάθριν Μπέρντορφ, M.D., ειδική Διανοητικής Υγείας και μια από τους συγγραφείς του The Nine Rooms of Happiness (Τα εννέα δωμάτια της ευτυχίας). Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό είναι ο εξής: ενώ ο καβγάς συνήθως μειώνει τη λίμπιντο στις γυναίκες, μπορεί να ανάψει έναν άνδρα. Γιατί; Το σεξ και η επιθετικότητα εξαρτώνται από την τεστοστερόνη και οι άνδρες έχουν 10 με 15 φορές περισσότερη από τις γυναίκες.

Μάθε από αυτόν: Η φύση έχει προγραμματίσει τις γυναίκες να μην μπορούν να διαχωρίζουν τα αισθήματά τους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απαγορεύεται να προσπαθήσεις να ασπαστείς τη νοοτροπία των ανδρών: σίγουρα θα τα ξαναβρείς με το σύντροφό σου μετά τον καβγά – γιατί να μην απολαύσεις το σεξ μέχρι τότε; «Οι άνδρες δεν βλέπουν το σεξ ως υποταγή» σημειώνει ο Λες Πάροτ, Ph.D., ένας από τους συγγραφείς του Saving Your Marriage Before It Starts (Σώσε το γάμο σου πριν ξεκινήσει). «Είναι ένας τρόπος για να σου δείξει ότι νοιάζεται ακόμη για σένα, παρά τον καβγά». Το σεξ δεν είναι μόνο ένας σωματικός τρόπος για να εκφράσεις την επιθυμία σου να λύσετε τη διαφωνία, αλλά και ένα χημικό βάλσαμο. Το σώμα σου εκκρίνει ορμόνες κατά τη διάρκεια του σεξ που σε ενθαρρύνουν να συμφιλιωθείς. Ωστόσο, μερικές φορές η ερωτική πράξη σε κατάσταση θυμού δεν ενδείκνυται για τις γυναίκες. Η Κάθριν Μπέρντορφ συμβουλεύει να αξιολογείς τους καβγάδες κατά περίπτωση. «Μια διαφωνία για κάτι ασήμαντο στο σπίτι μπορεί να κρύβει ένα σημαντικότερο ζήτημα, γι’ αυτό δείξε πόσο βαθιά ενοχλημένη είσαι πριν κάνεις σεξ» γράφει.

.. έχει οργασμό – κάθε φορά!


Το σεξ μοιάζει πολύ με τα ψώνια: όταν πηγαίνεις στα μαγαζιά, δεν ξέρεις αν θα βρεις αυτό που θέλεις, αλλά χαίρεσαι όταν συμβαίνει. Ο άνδρας «ψωνίζει» όπως ένας κυνηγός προσεγγίζει ένα κοπάδι βουβάλια: έχει πάει για να φέρει κάτι πίσω στο σπίτι. Η ίδια νοοτροπία ισχύει και στο σεξ. Ενώ κάθε φορά ελπίζουμε να έχουμε οργασμό, οι άνδρες τον περιμένουν. Επειδή είναι βιολογικά κατασκευασμένοι να φτάνουν στην κορύφωση πιο γρήγορα και πιο εύκολα από εμάς, έχουν πυροτεχνήματα κάθε φορά. Τα σχετικά πιο χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των γυναικών -μόνο το ένα τρίτο φτάνουν σε οργασμό κάθε φορά, όπως αναφέρει η Κάθριν Μπέρντορφ- δείχνουν ότι δεν εκπλησσόμαστε όταν δεν περνάμε τη γραμμή του τερματισμού. Οι άνδρες, επίσης, τείνουν να υποκινούνται εξαρχής από το αποτέλεσμα. «Η σεξουαλική ικανοποίηση παίζει σημαντικό ρόλο στα ανδρικά κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου, γι’ αυτό οι άνδρες επιδιώκουν περισσότερο τον οργασμό» εξηγεί ο Ίαν Κέρνερ, σεξοθεραπευτής και συγγραφέας του Passionista. Οι γυναίκες είναι περισσότερο προσανατολισμένες στη διαδικασία: «Όταν διεγείρονται, παράγουν επιπλέον ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί μια αίσθηση οικειότητας», επισημαίνει ο ίδιος και προσθέτει: «Έτσι, δίνουν περισσότερη έμφαση στην απόλαυση του ταξιδιού, παρά στον προορισμό».

Μάθε από αυτόν: Για να έχεις τόσους οργασμούς όσους κι εκείνος, ξεκίνα υιοθετώντας τη νοοτροπία του. Πριν το σεξ, πες στον εαυτό σου: «Μου αξίζει να φτάσω σε οργασμό!». Εάν κάνεις σεξ με την πεποίθηση ότι έχεις δικαίωμα στην απόλαυση, αυτό θα σε βοηθήσει να μεταδώσεις τις ανάγκες σου στο σύντροφό σου και θα αυξήσει τις πιθανότητες να τις ικανοποιήσεις. Μόλις αποκτήσεις τη σωστή διάθεση, λάβε μέτρα προσανατολισμένα στο αποτέλεσμα. Οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν πρόβλημα να μας αναποδογυρίζουν δέκα φορές για να βρουν την πιο ευχάριστη στάση. Αναρωτήσου, λοιπόν, τι χρειάζεται για να φτάσεις στη δική σου κορύφωση; Ένας δονητής; Να είσαι από πάνω; Σέξι μουσική; Έπειτα, άνοιξε το συρτάρι του κομοδίνου σου, άλλαξε θέση ή πάτα το play!

… παρατάει τα πάντα για το σεξ


Φαντάσου το εξής: ρίχνεις μια λάγνα ματιά στο σύντροφό σου ενώ προχωράς και βγάζεις τα ρούχα σου σε κάθε βήμα. «Συγγνώμη αγάπη μου», λέει από πίσω. «Θα ήθελα να έρθω μαζί σου, αλλά πρέπει να τελειώσω την οργάνωση των DVDs»! Σιγά μη συμβεί ποτέ. Γιατί, λοιπόν, είναι τόσο δύσκολο για εμάς να βάλουμε σε προτεραιότητα το σεξ έναντι της λίστας με τις υποχρεώσεις μας; «Τα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με το στρες χρειάζεται να απενεργοποιηθούν για να επικεντρωθεί μια γυναίκα στο σεξ» λέει ο Ίαν Κέρνερ. Δυστυχώς, συχνά οι γυναίκες πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να διαγράψουν και το τελευταίο πράγμα από τη λίστα τους. Κι επειδή χρειαζόμαστε περισσότερο «ζέσταμα» από τους άνδρες, το να αποκτήσουμε την κατάλληλη διάθεση έπειτα από μια κουραστική μέρα είναι πραγματική πρόκληση. «Τα προκαταρκτικά για τις γυναίκες είναι συνήθως οι 24 ώρες που προηγούνται του σεξ. Για τους άνδρες, αρκούν λίγα λεπτά πριν τη διείσδυση» εξηγεί η Κάθριν Μπέρντορφ.

Μάθε από αυτόν: Ο Λες Πάροτ προτείνει μια πρόκληση: να συμπεριφερθείς σαν άνδρας για τις επόμενες 2 βδομάδες. «Για τις επόμενες 14 ημέρες δες τι θα συμβεί αν αφήνεις τα πάντα για να κάνεις σεξ» τονίζει. Άφησε την μπουγάδα στο πλυντήριο, για παράδειγμα, για να κάνετε σεξ και άπλωσέ τα ρούχα μετά. Ακόμη καλύτερα, ζήτησε από το σύντροφό σου να σε βοηθήσει με τις δουλειές. Μόλις περάσουν οι 14 ημέρες, το πιθανότερο είναι να έγιναν όλες οι δουλειές που είχες να κάνεις, ακόμη και με χαμόγελο. Για να εντείνεις την επικέντρωσή σου στο σεξ -και να μην αποσπάσαι από την αναφορά που έχεις να συντάξεις για το γραφείο- πάρε παράδειγμα από τον «οπτικό» σύντροφό σου και βάλε τον νοερό προτζέκτορα να παίζει. «Οι φαντασιώσεις χαλαρώνουν τα μέρη του γυναικείου εγκεφάλου που διαχειρίζονται το στρες και το άγχος και ενεργοποιούνται από τις υποχρεώσεις που έχεις στο μυαλό σου» επισημαίνει ο Ίαν Κέρνερ. Εάν γεμίσεις το κεφάλι σου με σέξι σενάρια, θα ξεφορτωθείς τις σκέψεις για τις βαρετές αγγαρείες.

… ζητάει αυτό που θέλει


Όταν ο άνδρας θέλει κάτι -το χρόνο σου, την προσοχή σου, εσένα γυμνή στο κρεβάτι- συνήθως βγαίνει και το λέει. Λέει επίσης τις σεξουαλικές απαιτήσεις του («Κάνε μου αυτό σ’ αυτό το σημείο!») χωρίς δισταγμό. Οι γυναίκες δεν εκφράζουν πάντα τόσο ελεύθερα και εύκολα τις επιθυμίες τους. Η πηγή της διστακτικότητάς μας φαίνεται να είναι ότι το σκεφτόμαστε πολύ. Συνήθως καταπνίγουμε τις επιθυμίες μας από μια έμφυτη τάση να προστατέψουμε τον εγωισμό του συντρόφου μας. «Κάποιες γυναίκες ανησυχούν ότι αν ζητήσουν κάτι, ο σύντροφός τους νιώθει ότι δεν καταφέρνει να τους το δώσει» τονίζει η Γκέιλ Μαρκλ, κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στην Ατλάντα. Οι άνδρες, από την άλλη, δεν περιμένουν από εμάς να διαβάσουμε το μυαλό τους.

Μάθε από αυτόν: Εάν θέλεις από εκείνον να κάνει κάτι που θα σε συνεπάρει, θα πρέπει να μιλήσεις – σαν άνδρας. Το κόλπο; Οι άνδρες δεν βάζουν τις σεξουαλικές απαιτήσεις τους σε συναισθηματικό πλαίσιο. Ο σύντροφός σου δεν ανησυχεί μήπως πληγώσει τα αισθήματά σου όταν σου ζητά να δοκιμάσετε μια νέα στάση, οπότε κι εσύ δεν πρέπει να αγχώνεσαι μήπως τον πληγώσεις αν του ζητήσεις, για παράδειγμα, να πάει λίγο πιο αργά. Εάν νιώθεις άβολα να πεις δυνατά την επιθυμία σου, γράψ’ την: ο Λες Πάροτ συμβουλεύει τα ζευγάρια να κρατούν ξεχωριστά ημερολόγια γεμάτα σεξουαλικές φαντασιώσεις και να τα ανταλλάσσουν σε τακτική βάση. Είναι ένας απλός τρόπος για να εκφράσεις τις επιθυμίες σου αν νιώθεις αμήχανα να τις δηλώσεις την ώρα του σεξ. Παρότι οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν διαφορετική προσέγγιση ως προς το σεξ, ο τελικός στόχος μας είναι ο ίδιος: η ικανοποίηση.

ΠΗΓΗ: www.shape.gr