Αποκτήστε νέους φίλους!

Αποκτήστε νέους φίλους!

Συμβαίνει αρκετές φορές σε κάποιες φάσεις της ζωής μας να έχουμε πολλούς φίλους γύρω μας, ενώ σε κάποιες άλλες να είμαστε, ή να αισθανόμαστε πώς είμαστε, μόνοι μας. Και αυτό γιατί, η ζωή του καθενός κάνει… κύκλους και μπορεί κάποιος να μετακομίσει, άλλος να «παρεξηγηθεί» μαζί μας, ή απλά να «χαθεί».

Δεν είναι καθόλου ανέφικτο, ωστόσο, να αποκτήσουμε νέους φίλους, σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε -συνήθως είναι ευκολότερο στις μικρότερες ηλικίες όπου οι φιλίες «χτίζονται» μέσα στις παρέες.

Διαβάστε λοιπόν, πώς μπορείτε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, από τους οποίους ίσως ξεχωρίσετε μερικούς που δύνανται να γίνουν φίλοι σας.

Ξεκινήστε ένα χόμπι


Πάρτε μέρος σε κάποια δραστηριότητα που πραγματικά σας αρέσει. Μπορεί να είναι κάποιο μάθημα χορού ή συμμετοχή στη θεατρική ομάδα του δήμου σας. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο άτομο να κάνετε παρέα μιας και μοιράζεστε την αγάπη για το συγκεκριμένο χόμπι.

Βγείτε έξω


Η ζωή βρίσκεται έξω… Βγείτε λοιπόν, σε ένα μέρος που σας αρέσει και μιλήστε στους γύρω σας. Μπορείτε μάλιστα να μεταφέρετε ό, τι κάνετε στο σπίτι σας σε κάποιον εξωτερικό χώρο, π.χ. πάρτε το φορητό σας και πηγαίνετε σε κάποια καφετέρια αντί να σερφάρετε στο σπίτι.

Γίνετε θαμώνας σ ένα μαγαζί


Όσο περισσότερο συχνάζετε σ’ ένα μέρος τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να γνωρίστε κόσμο στο μέρος αυτό. Επιλέξτε μια καφετέρια ή ένα μπαρ που σας αρέσει και πηγαίνετε εκεί αντί να αλλάζετε μαγαζί κάθε εβδομάδα.

Μιλήστε σε αγνώστους


Όταν βρίσκεστε μόνοι σας σε κάποιο μέσο μεταφοράς ή περιμένετε στην ουρά σε κάποια δημόσια υπηρεσία μη φοβηθείτε να μιλήσετε στους διπλανούς σας. Μπορεί να είναι οι επόμενοι «κολλητοί» σας.

«Κλέψτε» τους φίλους των φίλων σας


Εάν βγαίνετε με τους φίλους σας και αυτοί φέρνουν και άλλους δικούς τους, «κλέψτε» τους. Σε περίπτωση που ταιριάζετε μαζί τους κανονίστε να βγείτε ζητώντας φυσικά πρώτα και την έγκριση των φίλων που σας έφεραν σε επαφή.

Χαμογελάστε


Ένα χαμόγελο ανοίγει πόρτες γιατί μας κάνει πιο οικείους και πιο συμπαθητικούς στους γύρω μας. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι θέλουν να έχουν χαμογελαστούς ανθρώπους γύρω τους για να τους γεμίζουν αισιοδοξία και να τους φτιάχνουν τη μέρα.

Μην απογοητεύεστε


Μπορεί κάποιες προσπάθειές σας να κάνετε φίλους να μην ήταν επιτυχημένες. Μην αφήσετε την απόρριψη και την αδιαφορία κάποιων ανθρώπων να σας επηρεάσει. Εξάλλου, μπορεί να είναι απορροφημένοι από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Συνεχίστε τις προσπάθειές σας και στο τέλος θα ανταμειφτείτε.

Μαρία Κόλλια

Συμβουλές από το womansday.com