Alex’s Cupcakes

Alex’s Cupcakes

Alex’s Choco Cupcakes


Υλικά για 12 cupcakes


1/4 κ. γλ αλάτι

50 γρ. κακάο

120 γρ. αλεύρι

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

115 γρ. βούτυρο

120 γρ. γάλα

1 φακ. υγρή βανίλια

2 αυγά

2 κ. γλ. baking powder

Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

2. Αναμειγνύουμε στη συνέχεια σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το baking powder. Τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το μίξερ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μείγμα τα αυγά, και το γάλα αργά-αργά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να “σφίξει” το μείγμα.

3. Αφού τοποθετήσουμε θήκες μέσα στην ειδική φόρμα για cupcakes , γεμίζουμε τα 2/3 της θήκης με τη ζύμη.

4. Ψήνουμε για 20′-22′ στους 170°C.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε θήκες για mini cupcakes ψήνουμε για 13′ στους 170°C.

Alex’s Vanilla Cupcakes


Υλικά για 12 cupcakes


1/4 κ. γλ αλάτι

120 γρ. αλεύρι

140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

40 γρ. βούτυρο

120 γρ. γάλα

1 φακ. υγρή βανίλια

1 αυγό (μεγάλο)

1½ κ. γλ. baking powder

Εκτέλεση:


1. Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το baking powder και το αλάτι. Τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το μίξερ. Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό από την αρχική ποσότητα γάλα. Το υπόλοιπο, το αναμειγνύουμε με το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Όταν είναι έτοιμο το προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα.

3. Αφού τοποθετήσουμε θήκες μέσα στην ειδική φόρμα για cupcakes , γεμίζουμε τα 2/3 της θήκης με τη ζύμη.

4. Ψήνουμε για 20′-22′ στους 170°C.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιούμε θήκες για mini cupcakes ψήνουμε για 13′ στους 170°C.

Choco Frosting


Υλικά


300 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. βούτυρο

40 γρ. Κακάο

30 γρ. Γάλα

Η δοσολογία αντιστοιχεί σε 12 μεγάλα cupcakes. Για τα mini cupcakes η δοσολογία είναι ακριβώς η μισή για όλα τα υλικά.

Εκτέλεση:


Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Αφού κρυώσουν τα cupcakes και το μείγμα του frosting σφίξει και σταθεροποιηθεί, τότε ξεκινάμε να το απλώσουμε στην επιφάνεια τους. Τοποθετούμε μια κουταλιά σούπας frosting στο κάθε cupcake και του δίνουμε μορφή με όγκο με με κυκλικές κινήσεις.

Buttercream Frosting


Υλικά


250 γρ. βούτυρο

400 γρ ζάχαρη άχνη

30 γρ. γάλα

1 κ. γλ. Βανίλια

Εκτέλεση:


Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ. Αφού κρυώσουν τα cupcakes και το μείγμα του frosting σφίξει και σταθεροποιηθεί, στο συγκεκριμένο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε και χρωστικές ώστε να βάλουμε στο γλάσο χρώμα. Μόλις ετοιμάσουμε μπολ με διάφορα χρώματα, τότε ξεκινάμε να στολίζουμε την επιφάνεια των cupcakes. Τοποθετούμε μια κουταλιά σούπας frosting στο κάθε cupcake και του δίνουμε μορφή με όγκο με με κυκλικές κινήσεις. Μπορούμε με τα χρώματα και το κορνέ ζαχαροπλαστικής να ζωγραφίσουμε πάνω στα cupcakes ή και να δώσουμε όμορφα σχήματα.

Για να στολίσουμε τα cupcakes:

Για να φαίνονται τα cupcakes πιο λαχταριστά μπορούμε πάντα να χρησιμοποιούμε χρωματιστά τρουφάκια, marshmallows, M&M’s και ζαχαρένια διακοσμητικά που μπορούμε να βρούμε στην αγορά.

Alexs Straw Cupcakes


Υλικά για 12 cupcakes


8 μεγάλες φρέσκες φράουλες

2 αυγά

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

75 ml ηλιέλαιο

1/2 κ. γλ. υγρή βανίλια

1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

200 γρ. αλεύρι

2 κ. γλ. baking powder

1/4 κ. γλ αλάτι

1 σταγόνα κόκκινη χρωστική (προαιρετικά)

Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.

2. Πλένουμε, τεμαχίζουμε τις φράουλες. Κρατάμε στην άκρη 5-6 και τις υπόλοιπες τις χτυπάμε σε ένα μπλέντερ, μέχρι να έχουν μορφή πουρέ. Έπειτα τις περνάμε από ένα κόσκινο, ώστε να αφαιρεθούν οι σπόροι τους. Το υγρό το οποίο θα συγκεντρώσουμε, θα πρέπει να υπολογίζεται στα 175ml. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

3. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το πουρέ φράουλας. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε στο μπολ το baking powder, το αλεύρι, το αλάτι και την κόκκινη χρωστική, αν επιθυμούμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

4. Αφού τοποθετήσουμε θήκες μέσα στην ειδική φόρμα για cupcakes , γεμίζουμε τα 2/3 της θήκης με τη ζύμη. Ψήνουμε για 23′ στους 170°C. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τουλάχιστον για 10′.

5. Έπειτα, για να φτιάξουμε το cream cheese χτυπάμε λίγο βούτυρο, ένα Philadelphia cream cheese, μισή κουταλιά υγρή βανίλια και άχνη ζάχαρη στο μίξερ και στολίζουμε την επιφάνεια του cupcake. Τις φράουλες που κρατήσαμε στην αρχή μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για γαρνίρισμα.

Αλεξάνδρα Κιρέτση