Αγαπήστε τον εαυτό σας σήμερα!

Αγαπήστε τον εαυτό σας σήμερα!

Αν δεν αγαπήσετε εσείς πρώτα τον εαυτό σας, πώς περιμένετε να σας αγαπήσουν οι άλλοι, να σας σεβαστούν και να εκτιμήσουν τις δυνατότητές σας; Διαβάστε πώς θα καταφέρετε να γίνετε η καλύτερη φίλη του εαυτού σας προκειμένου να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τις προσωπικές σας φιλοδοξίες.

Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας


Εμπιστευόμαστε τους άλλους, αλλά συχνά δυσπιστούμε απέναντι στη δική μας γνώμη ή κρίση. Είναι καλό μερικές φορές να αμφισβητείτε τον εαυτό σας, καθώς λειτουργεί ως προστατευτικό δίχτυ. Όμως, η αυτοαμφισβήτηση πρέπει να είναι μια διαδικασία προσγείωσης, όχι καταπάτησης. Έχετε πίστη στις αποφάσεις σας.

Συγχωρέστε


Μερικές φορές, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγχωρέσετε τον εαυτό σας: μία αποτυχία στη δουλειά ή σε μια σχέση μπορεί να σας βαραίνει για χρόνια. Εμμένουμε σε λάθη για να επαληθεύσουμε κάθε αρνητικό συναίσθημα που έχουμε για τον εαυτό μας. Έκανα αυτό, άρα πρέπει να είμαι κακός άνθρωπος. Δεν κερδίζετε τίποτα τιμωρώντας τον εαυτό σας ξανά και ξανά, γι’ αυτό κάντε στην άκρη τις ενοχές.

Μείνετε μόνοι


Αν περνάτε χρόνο μόνοι σας, μόνο όταν δεν είναι διαθέσιμος κανένας άλλος, συμβιβάζεστε με τη μοναξιά σας αντί να την επιλέγετε. Οι άλλοι ωφελούνται διαρκώς από την ενέργεια, την καλοσύνη ή το χιούμορ σας, πράγμα που ενίοτε δεν αφήνει τίποτα για σας. Γι’ αυτό προγραμματίστε μια μέρα μόνο για σας και προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο ποιος είναι εκεί, όχι στο ποιος λείπει.

Βρείτε τον σεβασμό


Σεβόμαστε τους φίλους μας για πολλούς λόγους, όχι μόνο για τα σημαντικά επιτεύγματά τους. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς επειδή παραμένουν θετικοί όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, όταν δαγκώνονται τη στιγμή που κάποιος τους προκαλεί ή επειδή είναι αφοσιωμένοι γονείς. Ποια είναι τα λιγότερο εμφανή επιτεύγματά σας;. Δείξτε σεβασμό απέναντι στον εαυτό σας γι’ αυτά ακριβώς!

Το μυστικό


Έχετε ως μότο αυτό που έλεγε ο Πλάτωνας: Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου κάθε μέρα.

Συμβουλές από το omorfamystika.gr