8 χρήσιμα apps για τη δίαιτά σου

8 χρήσιμα apps για τη δίαιτά σου

Υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι από… Δευτέρα θα ξεκινήσεις δίαιτα και έχεις μέσα στο μυαλό σου πως εκτός από τα υγιεινά γεύματα και τον υπολογισμό των θερμίδων, είναι απαραίτητη και η σωματική άσκηση. Μόνη σου όμως, δυσκολεύεσαι να οργανώσεις τη δίαιτα και την εκγύμνασή σου.Το έξυπνο κινητό σου μπορεί να σου «λύσει τα χέρια», με τις δεκάδες εφαρμογές που μπορείς να «κατεβάσεις», και οι οποίες οργανώνουν τόσο τη δίαιτά σου όσο και την άσκηση που χρειάζεται το σώμα σου. Βρήκαμε για εσένα και σου προτείνουμε τις 8 καλύτερες εφαρμογές (applications) που διατίθενται δωρεάν για το smart phone σου.

Calorie Counter & Diet Tracker

Η εφαρμογή σε πληροφορεί για τη θερμιδική αξία χιλιάδων προϊόντων και υπολογίζει τις θερμίδες των γευμάτων σου με βάση τα συστατικά τους. Προσφέρει ακόμα προγράμματα γυμναστικής που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, ανάλογα με τον σωματότυπό σου και τον χρόνο που διαθέτεις για να ασκηθείς.

My Diet Diary

Εσύ θέτεις τον στόχο της δίαιτάς σου και η εφαρμογή σου προτείνει εναλλακτικούς τρόπους για να τον επιτύχεις, κρατώντας «ημερολόγιο» των θερμίδων και του νερού που καταναλώνεις και προτείνοντάς σου τις ασκήσεις που πρέπει να κάνεις σε καθημερινή βάση.

Foodiet

Μπορείς να «συμβουλευτείς» αυτή την εφαρμογή όταν είσαι στο σούπερ μάρκετ όπου προμηθεύεσαι τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα ή όταν είσαι έξω για φαγητό. Ταξινομεί τα τρόφιμα σύμφωνα με τα οφέλη που αποδίδουν στον οργανισμό σου βαθμολογώντας τα, ώστε να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τη διατροφική τους αξία.

Easy Diet App

Είναι πράγματι εύχρηστη και πολύ λειτουργική εφαρμογή, καθώς παρέχει εξατομικευμένα διαιτολόγια, με βάση το βάρος, το ύψος, την ηλικία και τον τρόπο ζωής σου. Προσφέρει μάλιστα και υγιεινές συμβουλές για την προετοιμασία των γευμάτων σου.

Fast Food Calories

Αν (επειδή δεν γίνεται αλλιώς ) συνηθίζεις να τρως έτοιμα φαγητά, η εφαρμογή αυτή θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τα γεμάτα «κακές» θερμίδες γεύματα, προτείνοντάς σου εναλλακτικές προτάσεις από τα μενού fast food εστιατορίων.

Step Meter

Αφού πέρα από τη διατροφή, είναι απαραίτητη και η σωματική άσκηση, η εφαρμογή αυτή μπορεί και «μετράει» τα βήματα που κάνεις είτε περπατάς είτε τρέχεις, υπολογίζοντας τις θερμίδες που καταναλώνεις και υπενθυμίζοντάς σου τον στόχο σου.

iFit Outside

Χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού σου, η εφαρμογή αυτή «σκιαγραφεί» τις αποστάσεις που διανύεις πεζή, μετρώντας τον χρόνο, τον ρυθμό και τις θερμίδες που «καις». Προσφέρει μάλιστα και στατιστικά στοιχεία της προόδου σου και καταδεικνύει τις «αποκλίσεις» σου από τον επιθυμητό στόχο.

Gain Fitness

Η εφαρμογή αυτή παίρνει τον ρόλο του γυμναστή σου, προτείνοντας σου ασκήσεις που προσιδιάζουν στις δικές σου ανάγκες. Τα προγράμματα γυμναστικής που συστήνονται, παρουσιάζονται με φωτογραφίες, ώστε να εκτελείς τις ασκήσεις με σωστό τρόπο, και προσφέρει πληροφορίες για τα οφέλη που αποκομίζεις με την ολοκλήρωσή τους.

Μαρία Κόλλια